sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Romania 2020: Nuntile si botezurile sunt interzise. Vezi ce spune Tataru si Arafat

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, după şedinţa CNSU, că s-a decis propunerea prelungirii stării de alertă cu 30 de zile. La rândul său, Raed Arafat a prezentat restricţiile care vor fi impuse progresiv, în funcţie de rata de infectare, scrie protv.ro

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat marţi că evenimente private precum nunţile, botezurile, aniversările, mesele festive în spaţii deschise, precum şi în spaţii închise sunt interzise în perioada următoare, până când va scădea numărul de persoane infectate cu noul coronavirus.

Referindu-se la programul teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, Arafat a spus că în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis că acolo unde incidenţa infectărilor cu noul coronavirus este sub sau egală cu 1,5 la mie, acestea vor funcţiona cu capacitatea de 50%.

“Atunci când incidenţa depăşeşte 1,5 la mie şi este până la trei la mie, vor funcţiona cu capacitate de 30 la sută iar programul va fi redus până la ora 23,00. Atunci când incidenţa depăşeşte 3 la mie, activitatea va fi sistată”, a spus secretarul de stat.

În ceea ce priveşte hotelurile, când incidenţa este peste 3 la mie, acestea vor putea servi numai persoanele care sunt cazate.

 

Sinteza declarațiilor susținute de ministrul Sănătății și de șeful DSU:

Nelu Tătaru:

– După creșterea numărului de cazuri din ultimele zile, se prelungește starea de alertă cu 30 de zile, din 15 octombrie.

– Creșterea de cazuri noi duce și la restricții. Depinde doar de noi să nu avem o creștere exponențială, cu creșteri în ATI și la UPU.

– Vom avea și modificări de adaptare a tratării cazurilor simptomatice, asimtomatice și a pacienților cu comorbidități.

– S-a aprobat lista ţărilor cu risc epidemiologic şi se păstrează aceleaşi reguli.

– Activitatea sălilor de spectacole, teatre cinema, restaurante cafenele se reduce la capacitatea de 50% acolo unde rata de infectare este sub sau egală cu 1,5 la mie, iar în localităţile cu rate de infectare între 1,5 – 3 la mie vor funcţiona cu capacitate de 30%, iar programul va fi redus până la orele 23.

Raed Arafat:

– Portarea măștii va fi obligatorie în zonele aglomerate unde incidența este sub 3 la mie.

– Purtarea măştii va deveni obligatorie în toate spaţiile deschise în zonele în care incidenţa infectărilor cu noul coronavirus depăşeşte 3 la mia de locuitori.

– Evenimentele private – nunți, botezuri, aniversări – în spațiile închise și deschise sunt interzise pe plan național.

– Tot personalul din centrele rezidențiale se va testa 1 dată pe săptămână.

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img