News Flash:

Romania a IESIT din recesiune !

5 Noiembrie 2014
1701 Vizualizari | 0 Comentarii
Produsul Intern Brut al Romaniei a crescut cu 1% in trimestrul al treilea fata de trimestrul anterior, ceea ce inseamna ca tara a iesit din recesiunea tehnica in care a intrat la jumatatea anului, potrivit estimarilor Comisiei Europene (CE).

 Pentru ultimele trei luni, Comisia anticipeaza o crestere economica de 1,6% fata de intervalul iulie-septembrie, se arata in raportul de toamna al Comisiei Europene privind prognozele economice in UE

Raportat la perioada similara din 2013, cresterea PIB va fi de 1,1% in al treilea trimestru si de 1,6% in urmatorul trimestru.

Avansul trimestrial al PIB va incetini la 0,3% in primele trei luni ale anului viitor si se va stabiliza la 0,4% pe parcursul celorlalte trei trimestre, potrivit raportului.

 Comisia Europeana a redus luni semnificativ prognoza privind economia Romaniei in acest an, ca urmare a incetinirii cresterii in cel de-al doilea trimestru, anticipand un avans anual de 2%, fata de o crestere de 2,8% estimata in iunie.

Si prognoza pentru 2015 a fost revizuita in scadere, Comisia estimand un avans economic de 2,4% pentru anul viitor, fata de proiectia de 2,6% prezentata in raportul din primavara.(sursa:mediafax.ro)

crescut comisiei europene
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1653 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035607 (s)