News Flash:

Romania abordeaza Europenele cu o generatie de sacrificiu

16 Aprilie 2015
2040 Vizualizari | 0 Comentarii
Reprezentantele Romaniei la Campionatele Europene de gimnastica artistica de la Montpellier (Franta), Diana Bulimar, Laura Jurca, Andreea Iridon si Andreea Munteanu, au intrat de ieri in focul calificarilor. In lipsa celei mai valoroase gimnaste romane a momentului, Larisa Iordache, accidentata, de la Diana Bulimar vin cele mai mare asteptari, a afirmat antrenorul Lucian Sandu, citat de site-ul oficial al Federatiei Romane de Gimnastica. "Fireste, se asteapta mult de la Diana Bulimar, ea fiind decisa sa-si onoreze cartea de vizita cunoscuta, celelalte, la randul lor, au prilejul, chiar de la debut, sa argumenteze faptul ca sunt cu adevarat stele in devenire pe scena internationala... Obiectivul foarte apropiat, calificari in finale, apoi... Desigur, la modul general, privim totul prin prisma Campionatelor Mondiale din toamna si, de asemenea, spre mai departe, la Rio", a spus Lucian Sandu.

Ieri au avut loc calificarile feminin, vineri 17 aprilie, intre orele 15:00 si 17:00 este programat concursul individual feminin, sambata 18 aprilie, in intervalul 15:30-18:30 au loc finalele la paralele si sarituri, iar duminica 19 aprilie, tot in intervalul 15:30-18:30, sunt programate finalele de la sol si barna.

Diana Bulimar si Laura Jurca vor concura la individual compus, Andreea Iridon va evolua la paralele si barna, iar Andreea Munteanu la barna si la sol. Octavian Bellu, antrenorul coordonator al lotului olimpic de gimnastica, a declarat pe site-ul suntemcuvoi.ro, dedicat sustinerii echipei feminine la Europenele din Hexagon, ca lotul trece printr-o perioada de tranzitie, dar ca fiecare componenta a lui are ca obiectiv cucerirea unei medalii. "Lotul feminin este intr-o perioada de tranzitie. Avem doua fete care au 18-19 ani, Larisa Iordache si Diana Bulimar. Ele sunt deja veterane la varsta asta, iar restul copiilor nu s-au remarcat in partea de performanta a senioarelor. Unele sunt venite anul trecut, altele chiar anul acesta", a spus Bellu.

Andreea Munteanu este la al doilea an de seniorat, iar Andreea Iridon si Laura Jurca sunt in primul an de seniorat. "Intrebarea care se pune constant este ce obiectiv avem? Ce medalie? Daca ai ajuns in lotul de senioare, nici n-ar trebui ca cineva ajuns aici sa nu aiba in minte medaliile. Daca ar fi un contract, si bine ar fi sa fie, ar trebui trecut in fisa postului. Este inclusa medalia. Nu vii sa te pregatesti aici pentru locul 6", a explicat reputatul antrenor.

La competitia de la Montpellier vor participa 167 de gimnasti din 38 tari si 100 de gimnaste din 33 de tari. Presedintele Uniunii Europene de Gimnastica, Georges Guelzec, va inmana drapelul UEG la finalul competitiei din Hexagon urmatoarei gazde a intrecerilor europene: Bucuresti 2017.

campionatele europene
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1360 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044425 (s)