vineri, 19 aprilie, 2024

Romania, acaparata din nou de ninsori. Principalele zone vizate

Distribuie:

Publicat:

Vremea va fi in general inchisa, iar valorile termice se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta data. Duminica, in Capitala va ploua slab, iar noapte vor fi precipitatii mixte.

Duminica, vremea va fi in general inchisa, iar valorile termice se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta data. In prima parte a intervalului va ninge la munte si in Maramures, vor fi mai ales ninsori in Transilvania si Moldova, precipitatii mixte in Crisana si predominant ploi in Banat si pe arii restranse in celelalte regiuni. In cea de a doua parte a intervalului, temporar, precipitatii se vor semnala ma ales in jumatatea de sud-est a tarii, astfel: ninsori in zona montana, indeosebi ninsori in Transilvania si Moldova si mixte in rest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane, iar noaptea, trecator, in sudul Moldovei si Muntenia. Temperaturile maxime se vor incadra intre -1 grad in jumatatea de nord a Moldovei si 7 grade in sudul teritoriului, iar cele minime se vor situa, in general, intre -7 si 3 grade, cu cele mai scazute valori in Maramures. Izolat va fi ceata.

In Bucuresti, vremea va fi inchisa si normala din punct de vedere termic. Trecator, ziua, va ploua slab, iar noaptea vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 4…6 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 1 grad.

Luni, valorile termice se vor mentine in jurul mediilor multianuale specifice acestei date. Cerul va fi mai mult noros. Se vor semnala precipitatii la munte, in regiunile sud-vestice, sudice si izolat in restul teritoriului. Acestea vor fi sub forma de ninsoare in zonele de deal si montane si mixte in rest. Vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte si local in sudul Banatului, Oltenia, Muntenia si Dobrogea. Temperaturile maxime se vor incadra intre -2 grade in Moldova si estul Transilvaniei si 7 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse intre -13…-12 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 1…2 grade in Banat si pe litoral.

In Bucuresti, luni vremea se va mentine inchisa si, temporar, va ninge slab, iar in cursul zilei vantul va avea unele intensificari. Temperatura maxima va fi de 1…2 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de -2 grade.

Marti, vremea va fi inchisa si se vor semnala precipitatii pe arii extinse in jumatatea de vest a tarii si local in celelalte regiuni. Va ninge la munte si in Moldova, vor predomina ninsorile in Maramures si Transilvania, iar in Crisana, Banat, Oltenia si Muntenia vor fi precipitatii mixte. In Dobrogea va ploua. Izolat, in sud-vest, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vor fi conditii de polei. Vantul va avea intensificari la munte, precum si, local si temporar, in sud-vestul, sudul si centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra intre -3 grade in nord-estul tarii si 6 grade in nord-vest, iar cele minime vor fi cuprinse intre -7 si 3 grade.

In Bucuresti, marti vremea va fi inchisa si temporar vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare. Vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 1 grad, iar cea minima va fi de -2…0 grade.

Miercuri, vremea se va mentine inchisa si se vor semnala precipitatii pe arii extinse in sudul si estul tarii si local in rest. La munte si in Moldova va ninge, in Maramures, Transilvania, Oltenia si Muntenia vor fi precipitatii mixte, iar in Crisana, Banat si Dobrogea vor predomina ploile. Vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare la munte si local in regiunile sudice si centrale, cu precadere in cursul zilei. Temperaturile maxime se vor incadra intre -2 grade in nordul Moldovei si 7 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse intre -7 si 3 grade.

In Bucuresti, miercuri vremea se va mentine inchisa si temporar va ninge, iar vantul va sufla moderat, cu unele intensificari ziua. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 2 grade, iar cea minima va fi de -2…0 grade.

Joi, vineri si sambata, vremea va fi rece, chiar geroasa noaptea spre sfarsitul intervalului, in cea mai mare parte a tarii. Local si temporar, mai ales la inceputul intervalului, vor fi precipitatii, predominant ninsori.

In Bucuresti, vremea se va raci si, temporar, mai ales la inceputul intervalului, va ninge, anunta Romania TV.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img