sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Romania achizitioneaza mai multe avioane lupta F-16

Distribuie:

Publicat:

Romania va cumpara inca 12 avioane de lupta F-16, tot la mana a doua. Ministerul Apararii pregateste in acest an procedurile pentru achizitia aparatelor. Licitatia va avea loc anul viitor a precizat oficialul.

”Urmarim sa achizitionam din excedentul disponibil al unor aliati aparatura care este in resurse, este performanta, este operationala. Nu pot sa subscriu la etichetarea lor ca fiind de mana a doua. Nu stim de unde le vom achizitiona. Deocamdata am lansat o cerere de informatii de la toate tarile aliate care au in dotare asemenea aparate, inclusiv de la SUA si cinci aliati europeni. Asteptam raspunsurile lor sa vedem in ce directie ne putem duce”, a declarat ministrul Mihnea Motoc.

Primele avioane F-16 vandute de Portugalia Romaniei ar urma sa ajunga la noi in tara in cursul lunii septembrie. Acestea au costat aproape 630 de milioane de euro, iar pilotii au urmat cursuri speciale pentru utilizarea lor. Primele avioane F-16 care vor ajunge in Romania vor fi amplasate pe bazele aeriene din Campia Turzii, Fetesti si Bacau.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img