vineri, 26 aprilie, 2024

ROMANIA – CEHIA, azi 18:30! “Tricolorele” sunt vazute drept favorite certe

Distribuie:

Publicat:

Romania – Cehia se joaca azi, de la ora 18:30, in "optimile" Campionatului Mondial de handbal.  

Romania joaca in aceasta seara, la Leipzig, cel mai important joc la Campionatul Mondial actual. ”Tricolorele” au castigat grupa A, in timp ce cehoaicele au prins locul 4 in grupa B, ultimul care ducea in ”optimi”. Linnea Torstensson, Camyle Ayglon Saurina, Bella Gullden, Gnosianne Niombla si Kim Rasmusen vad Romania in sferturile Campionatului Mondial din Germania. Jucatoarele care au evoluat in Romania sau care inca activeaza in Liga Nationala le tin toate pumnii ”tricolorelor”. Mai mult de atat, dau aproape sigura victoria lor in intalnirea cu Cehia. Bookmakerii dau si ei Romania clar castigatoare.

Expert la televiziunea suedeza TV4, cea care transmite Campionatul Mondial, Linnea Torstensson, care acum evolueaza in Franta, la Nice, dupa trei ani petrecuti la CSM Bucuresti, e categorica. "Romania e deja in sferturi. Cehia nu e o echipa organizata. O au pe Luzumova, dar, daca ai reusit sa o anihilezi, jocul Cehiei e incheiat", spune Linnea, care a comentat aseara si victoria categorica a echipei sale in fata Sloveniei: "Imi lipseste nationala, dar fetele joaca foarte bine. Cred ca e o mare oportunitate de a ajunge in semifinale. Danemarca are o echipa buna, dar cred in sansa Suediei".

"Cehia e o echipa buna, dar cred in jucatoarele romance. Atunci cand o ai pe Neagu pe teren, nu poti fi decat favorit", spune si Gnonsiane Niombla, interul stanga de la CSM Bucuresti.

Fostul antrenor al lui CSM, acum selectioner al Ungariei, Kim Rasmussen, a fost eliminat de la CM de Franta. Nu stie daca va mai ramane antrenor, dar isi face planuri de viitor. "Obiectivul e acela de a duce Ungaria la Tokyo, in 2020", spune danezul. Tehnicianul care a castigat cu Cehia, 30-29, in grupa vede si el clar Romania favorita. "Daca vor trata serios jocul, nu vor fi probleme. Cehia nu poate juca 60 de minute la nivelul romancelor", spune Kim.

Bella Gullden stie echipa Romaniei, dar nu a vazut-o inca la Mondialul in Germania. "Judecand doar dupa rezultate, Romania e favorita. Mi-as dori sa ne intalnim in finala, de ce nu?", supraliciteaza centrul lui CSM Bucuresti, o jucatoare extrem de iubita in Romania.

Stalpul apararii Frantei, Camille Ayglon Saurina, vede si ea Romania in sferturile de finala: "Am urmarit Cehia in meciul cu Ungaria. Romania e clar favorita. Noi am batut Romania, dar sa nu uitam ca nu a jucat Neagu. Ori Neagu reprezinta foarte mult pentru echipa voastra".

sursa

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img