vineri, 19 aprilie, 2024

Romania, destinatie de city-break pentru turistii straini

Distribuie:

Publicat:

Strainii sunt invitati sa vina intr-un city-break in Romania. Ministerul Turismului a facut chiar si un clip de prezentare, prin care isi propune sa promoveze orasele importante ca destinatii de cateva zile, asa cum sunt Roma, Barcelona sau Praga. Doar ca Bucurestiul a fost lasat la final, iar Clujul nu a fost inclus deocamdata.

In clipul de promovare, ce e mai bun este lasat la sfarsit. Capitala, care atrage cei mai multi turisti straini, este ultima. 

Ministerul prezinta cladirile simbol, in timp ce turistii apreciaza la fel de mult petrecerile, mancarea buna si mai ales preturile mici.

ucatele romanesti sunt un magnet pentru turistii straini. Platourile traditionale, pastrama de oaie cu mamaliguta, sarmalele, ciolanul de porc afumat si papanasii se afla in topul preferintelor.

La malul marii, turistii vor avea o surpriza cand vor vedea de aproape Cazinoul, atat de frumos prezentat in videoclip. 

Emblema orasului Constanta, cazinoul nu lipseste din fotografiile turistilor. Timpul si-a pus amprenta pe cladire, insa reabilitarea acesteia pare o misiune imposibila pentru autoritati.

Cu o istorie de 2.000 de ani, orasul Constanta este o comoara pe care abia acum incepem sa o descoperim. 

Strainii sunt invitati sa faca un popas acasa la Brancusi sau sa admire arhitectura orasului Timisoara.

Culmea, Cluj-Napoca, orasul care atrage anual sute de mii de tineri din toata lumea, datorita festivalurilor de muzica Untold si Electric Castle, nu apare in filmul de prezentare.

Primul lucru pe care il face un turist in Cluj este sa vina pe Cetatuie. Odata ajuns aici, se poate bucura de minunata priveliste panoramica asupra intregului oras.

Un alt obiectiv la fel de important este… bucataria ardeleneasca. Strainii vin cu biletele pe care scrie in romana ce vor sa manance: "sarmale", "iahnie", "varza a la Cluj", dar si un desert special.

Se numeste vorgonbeles si e un cuvant unguresc care nu se traduce, este o budinca din taitei adusi de departe, la fel si branza nu este de aici. 

ADRIAN BUJOAICA, purtator de cuvant Ministerul Turismului: Vorbim de un alt videoclip care va fi dat publicitatii in aproximativ o luna. Acela va prezenta toate atractiile turistice mari ale Romaniei.

Peste 3 milioane de turisti straini au venit anul trecut in vacanta, in Romania, cei mai multi nemti, israelieni si italieni. Fiecare a cheltuit, in medie, 2.400 de lei. Jumatate din bani s-au dus pe cazare, 17% a reprezentat nota de plata in baruri si restaurante, iar restul au fost sunt cheltuieli pe transport si cumparaturi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img