joi, 28 martie, 2024

Romania intra sub infernul alb. Unde sunt asteptate cele mai mari cantitati de zapada. Meteorologii avertizeaza: Va fi ger crunt

Distribuie:

Publicat:

Din aceasta noapte, iarna pune stapanire pe cea mai mare parte din tara! Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo de vant, lapovita, ninsoare si racire accentuata a vremii, valabila din aceasta seara pana duminica dupa-amiaza, in toata Romania.

Potrivit ANM, in intervalul 12 ianuarie, ora 22:00 – 14 ianuarie, ora 16:00, vantul se va intensifica treptat, incepand din cursul noptii de vineri spre sambata (12/13 ianuarie), la inceput in regiunile sudice si la munte, iar pe parcursul zilei de sambata (13 ianuarie) local si in centrul si nord-vestul tarii. In zonele respective se vor inregistra viteze la rafala de 45 – 55 km/h, mai mari pe litoral si in sudul Banatului, de pana la 60 – 70 km/h.

Duminica, 14 ianuarie, intensificari temporare ale vantului vor mai fi in Dobrogea, mai ales in zona litoralului, sudul Banatului si, local, in Muntenia.

Din cursul noptii de vineri (12 ianuarie) si pana in dimineata zilei de duminica (14 ianuarie), temporar se vor semnala precipitatii slabe cantitativ in majoritatea regiunilor. Acestea vor fi predominat sub forma de ninsoare in Oltenia, Transilvania si pe arii restranse in Muntenia, mai ales lapovita si ninsoare in Dobrogea, Banat si Crisana, iar local la munte si in Moldova va ninge. Se va forma polei sau ghetus.

Totodata, ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminica pe litoral, sud-vestul Olteniei si sudul Banatului.

In intervalul mentionat, vremea se va raci, astfel ca duminica temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar noptile de la inceputul saptamanii viitoare vor fi geroase indeosebi in nordul, nord-estul si centrul tarii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img