News Flash:

ROMANIA primeste o suma colosala de la UE pentru infrastructura

16 Aprilie 2015
1224 Vizualizari | 0 Comentarii
Uniunea Europeana a alocat Romaniei o suma record pentru finantarea proiectelor de infrastructura: 7,5 miliarde de euro, care vor putea fi folositi pentru perioada de programare bugetara 2014 - 2020. Acestor bani li se vor adauga alte 7 miliarde de euro, care vor proveni din bugetul national, in aceeasi perioada. Banii vor fi folositi pentru a finanta mari proiecte, iar in aceasta perioada o prioritate va fi reprezentata de autostrazi. Prima care ar urma sa fie finalizata pana la jumatatea anului viitor, va fi autostrada Turda-Sebes - a declarat comisarul european pentru dezvoltare regionala, Corina Cretu.

"In ceea ce priveste Sebes-Turda, este o lucrare de mare amploare, pe care, in parteneriat cu autoritatile romane, am decis sa fie finantata in doua tronsoane, o prima parte, de 150 milioane, va fi fazata in perioada 2007-2013, avem asigurari din partea autoritatilor romane ca aceasta prima parte se va termina in iunie 2016, dupa care va incepe faza a doua, din exercitiul bugetar 2014 -2020"  declarat Corina Cretu.

Aceasta autostrada va primi 150 milioane de euro, din banii alocati Romaniei pentru perioada de programare bugetara 2017-2013. Suma va fi suplimentata cu banii alocati perioadei, care se va incheia in anul 2020, dupa ce Comisia Europeana va aproba Master Planul trimis de autoritatile romane - a spus ministrul roman al transporturilor, Ioan Rus.

"Noi am trimis raspunsuri la toate observatiile pe care Comisia le-a avut la Master Planul general de transport. Speram, ca in cel mai scurt timp sa primim aprobarea finala pe el si sa semneze Programul de intrastructura mare in Romania, pentru ca acela este momentul in care de-adevaratelea stim, toate sumele pe care le avem la dispozitie putem prioritiza. Si acum suntem intr-o siutatie buna, dar acela este un moment mai important. Pana in acest moment, avem o absorbtie de 58-59% pe infrastructura de transport, speram sa depasim 80 in exercitiul financiar, 7 cu 13" a declarat Ioan Rus. sursa

uniunea europeana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1682 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012331 (s)