vineri, 29 martie, 2024

Romania s-a facut de ras: A fost INVINSA de Islanda si a ratat calificarea la Euro 2020

Distribuie:

Publicat:

România a pierdut meciul din semifinalele play-off-ului de calificare la turneul final al Campionatului European din 2021, disputat la Reykjavik, cu Islanda. A fost 2-1 pentru gazde, care vor juca, la 12 noiembrie, în deplasare, cu  Ungaria, pentru un loc la Euro-2020, competiție pe care România o găzduiește.

Gylfi Sigurdsson a deschis scorul în meicul Islanda – România, în minutul 16. El a marcat cu un şut de la 16 metri, din poziţie centrală, în stânga portarului Tătăruşanu.

Tot Sigurdsson a majorat scorul în minutul 34. Scăpat din marcajul lui Camora, el a marcat de pe partea dreaptă, cu un şut la colţul lung al porţii apărate de Tătăruşanu.

Alexandru Maxim a redus din diferenţă, după ce a marcat din penalti, în minutul 63. La o lovitură liberă executată de Ianis Hagi, intrat la pauză, Burcă a fost faultat în careu de Ragnar Sigurdsson, dar arbitrul Skomina a lăsat jocul să continue şi gazdele au ratat o mare ocazie. Atenţionat din camera VAR, arbitrul Skomina a dictat penalti, după ce a urmărit mult timp reluările fazei.

Gazdele au mai marcat în minutul 27 un gol, anulat de VAR pentru ofsaid.

Au evoluat următoarele echipe:

Islanda: Halldorsson – Palsson, R. Sigurdsson, Arnason (Ingason '86), Magnusson – Traustason, Gunnarsson, Bjarnason, Gudmundsson (Sigurjonsson '83) – G. Sigurdsson, Finnbogason (Sightorsson '75). Selecţioner Erik Hamren;

România: Tătăruşanu – Manea, Burcă, Bălaşa, Camora – Stanciu (Cicâldău '87), Creţu, Maxim (Keşeru '80) – Deac (Iancu '46), Alibec (Puşcaş '46), Maxim (I. Hagi '46). Selecţioner Mirel Rădoi.

Cartonaşe galbene: R. Sigurdsson '62 / Maxim '36, Iancu '90+5

Arbitri: Damir Skomina – Jure Praprotnik şi Rober Vukan – Rade Obrenovici (toţi din Slovenia);

Arbitri VAR: Juan Martinez Munuera (Spania) şi Slavko Vincici (Slovenia).

La această întâlnire au asistat şi câteva zeci de spectatori ai echipei gazdă.

Islanda va juca, la 12 noiembrie, în deplasare, cu Ungaria, pentru un loc la Euro-2020.

Play-off-ul pentru Euro-2020 ar fi trebuit să se joace în martie, dar a fost amânat pentru această toamnă, din cauza pandemiei de coronavirus.

Turneul final, de asemenea amânat din cauza coronaviruslui, se va desfăura, între 11 iunie şi iulie 2021, în 12 oraşe, între care se numără şi Bucureştiul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img