News Flash:

Romania someaza Ungaria sa-l predea pe Marko Attila

7 Mai 2015
1254 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut astazi, 7 mai 2015, consultari cu omologul sau ungar, Péter Szijjártó, cu ocazia vizitei de lucru pe care oficialul roman o efectueaza la Budapesta.

In cadrul discutiilor, Bogdan Aurescu a solicitat partii ungare sa puna in aplicare mandatul european de arestare emis in cursul zilei de ieri pe numele fostului deputat Marko Attila. A evidentiat ca asteptarea partii romane este ca partea ungara sa dea curs acestei solicitari.scrie stiripesurse.ro

Cei doi ministri au evaluat stadiul actual si perspectivele de consolidare ale relatiei bilaterale romano-ungare, abordand o serie de teme de interes atat in ceea ce priveste dialogul politico-diplomatic, cat si cooperarea in domeniul economic, transfrontalier si sectorial.

Bogdan Aurescu a evidentiat ca o premisa esentiala pentru consolidarea relatiei bilaterale, indeosebi in actualul context geopolitic, este respectarea fundamentelor politico-juridice ale acesteia, si anume Tratatul de intelegere, cooperare si buna vecinatate, semnat in 1996, si Declaratia de Parteneriat Strategic, semnata in 2002.

„Cheia cea mai importanta este reprezentata de dialogul si abordarea consensuala a tuturor aspectelor de interes care trebuie solutionate, dar si a proiectelor comune - inclusiv atunci cand vorbim despre protectia persoanelor care apartin minoritatilor nationale", a evidentiat ministrul Bogdan Aurescu in cadrul conferintei de presa.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0902 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028925 (s)