vineri, 29 martie, 2024

Romania va primi bani mai putini de la UE!

Distribuie:

Publicat:

Romania va primi, cel mai probabil, bani mai putini de la Uniunea Europeana (UE), in cadrul financiar multianual de dupa 2020, in contextul in care bugetul va scadea cu cira 13% din cauza iesirii Marii Britanii. De asemenea, tarile care contribuie net vor dori scaderea sumelor alocate, iar negocierile vor fi mai dure decat la cele pentru programul 2014-2020, a declarat luni consilierul prezidential Leonard Orban, intr-o conferinta organizata de Institutul European din Romania (IER) si Ministerul Afacerilor Externe.
Iesirea Marii Britanii din UE si problema tot mai acuta a emigrantilor, probleme care nu existau la precedentele negocieri, pentru programul 2014-2020, vor pune presiune pe scaderea bugetului post-2020, scrie News.ro.
Vezi si: Cristina Topescu a fost VIOLATA! Marturisiri emotionante ale vedetei
„Bugetul se negociaza cu cutitele pe masa. Negocierea pentru post-2020 ma astept sa fie chiar mai dura decat ultima. Statele net contributoare vor dori sa reduca contributia, probabil sub 1% din Produsul Intern Brut (PIB)”, a declarat Orban.
Fara contributia Marii Britanii, bugetul UE va scadea probabil cu circa 13%, iar problemele exista deja pentru perioada 2019-2020, cand va trebui rezolvata o nota de plata de circa 50 miliarde euro. In aceste conditii, cel mai probabil, Romania va primi mai putini bani, a avertizat Orban.
„Ma astept ca aceste sume mari de care beneficiaza Romania in aceasta perioada sa fie ultimele sume mari. Ma astept ca sumele sa scada atat pentru coeziune, cat si pentru dezvoltare rurala, iar conditionalitatile sa fie mai dure si complicate”, a declarat consilierul prezidential.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img