sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Romanii ar putea avea inca o zi libera! Iata care este ziua in care bugetarii ar putea sta acasa

Distribuie:

Publicat:

Parlamentarilor li se pare ca bugetarii nu au suficiente zile libere de la stat, asa ca ar putea decide ca o noua zi libera sa-si faca aparitia in calendarul statului…degeaba. Un proiect de lege initiat de mai multi parlamentari, prevede ca marea sarbatoare a Inaltarii Domnului ar putea deveni zi nelucratoare. Inaltarea Domnului se sarbatoreste la 40 de zile dupa Paste si ar putea reprezenta inca un prilej de bucurie in special pentru bugetari. 

Proiectul de modificare a Codului Muncii a fost depus la Senat la finalul lunii mai si prevede completarea articolului 139 din Codul Muncii, care se refera la "Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza". 

Astfel, pe langa 1 si 2 ianuarie, 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane, Vinerea Mare, ultima zi de vineri inaintea Pastelui, prima si a doua zi de Pasti, 1 mai, 1 iunie, prima si a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie – Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei, 1 decembrie, prima si a doua zi de Craciun, doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora, sa fie introdusa si "Iniltarea Domnului, la 40 de zile de la Inviere".

Sarbatoarea Inaltarea Domnului cade intotdeauna in ziua de joi si este posibil ca Guvernul sa declare si ziua de vineri libera, asa cum se intampla de regula la toate sarbatorile care cad in penultima zi lucratoare a saptamanii. Parlamentarii spun ca este nevoie de mai multe zile libere pentru romani, caci suntem pe ultimele locuri in Europa la zile libere. In Romania sunt in prezent 12 zile libere, potrivit Codului muncii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img