vineri, 29 martie, 2024

Romanii din Spania sunt in SOC! Marturiile unui conational: ” Dar acum e teama de a nu fi tu urmatoarea victima”

Distribuie:

Publicat:

Atentatul de la Barcelona a starnit panica si printre romanii din capitala Cataluniei. Un conational stabilit la Barcelona a declarat ca bulevardul La Rambla, locul in care s-a produs tragedia, joi dupa amiaza, este una din zonele preferate ale turistilor, dar si a rezidentilor si locul unde mergea des sa se plimbe, declarandu-se socat de cele intamplate. “Exact acum cateva zile ne-am plimbat acolo, in familie. Lucrul acesta il faceam cred ca aproape la doua-trei zile, ne plimbam pe acolo. (…) Dar acum e teama de a nu fi tu urmatoarea victima. Atata timp cat ai familie. (…) E un loc in care absolut toata lumea vine cu placere, e un loc circulat, e un loc cu suveniruri, chiar face legatura de la port. Si un punct turistic, unul foarte important. Va dati seama ca zi de zi se circula”, a declarat, pentru Mediafax, Florin, un roman stabilit la Barcelona.

”Eram la mall cand am aflat si chiar vorbeam cu patronul de acolo si am zis ca sigur e musulman ( atacatorul-n.r.). Si el a zis ca da. Deci e clara treaba, ca ei sunt setati pe asta. (…) Trebuie sa faci ceva cu ei”, a mai spus barbatul. Diana Ianc, o romanca stabilita la Londra, a fost saptamana trecuta impreuna cu sotul ei in concediu la Barcelona. S-au plimbat de mai multe ori prin zona in care a avut loc atentatul. La cateva zile dupa ce au revenit din vacanta au aflat, socati, despre atac.
”Am intrat pe Facebook si mi-au aparut tot felul de newsfeed-uri. Sunt absolut socata. Sunt socata stiind ca am trecut de atatea ori pe acolo zilele trecute si e o zona foarte aglomerata, dar nu mi-a trecut prin cap ca se poate intampla asa ceva. (…) Ne simtim norocosi. Lumea se duce in concediu cu ideea ca se relaxeaza, nu iti trece asa ceva prin cap”, a declara Diana Ianc.
Cei doi soti locuiesc in Marea Britanie, tara in care, de asemenea, au avut loc atentate. Acest lucru i-a facut sa evite unele zone, de teama de a nu deveni victime.
”Si aici in UK unde stam noi, au mai fost atacuri, am stat cu teama, stand si in centru. Am ocolit efectiv zonele respective, in special cand stim ca sunt evenimente mari ocolim zonele in care stim ca ar putea sa fie turisti”, a mai spus romanca.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img