vineri, 29 martie, 2024

Romanii merg in numar tot mai mare in clinicile private din Viena pentru a se trata

Distribuie:

Publicat:

Unul dintre cele mai mari spitale private austriece, Wiener Privatklinik, a tratat in primul trimestru al acestui cu 15% mai multi pacienti romani, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, potrivit managerilor acestei clinici. Tratamentele oncologice – imunoterapia si terapia personalizata tintita – au fost solicitate de catre 60% din pacienti, alte servicii find cele de de second opinion si check-up.

Pacientii romani reprezinta 20% din totalul pacientilor straini tratati in cadrul Wiener Privatklinik, fiind a doua nationalitate ca pondere, dupa pacientii din Federatia Rusa. Proportia mare a pacientilor proveniti din Romania i-a determinat pe manageri sa angajeze personal care sa vorbeasca limba romana, in cadrul clinicii functionand trei asistente medicale romance si o functionara care sa asigure servicii de suport pentru persoanele care se adreseaza clincii si nu stiu nicio limba straina. 

„Datorita numarului crescut al pacientilor romani care s-au adresat spitalului nostru in primul trimestru al anului, am decis infiintarea, in cadrul WPK Viena, a unui serviciu special care sa le asigure acestora suport pe intreaga perioada a internarii. Astfel, toti pacientii romani care se trateaza la Wiener Privatklinik beneficiaza de asistenta permanenta, in limba romana, oferita de catre personalul nostru dedicat, atat la Viena, cat si la reprezentanta din Bucuresti. Acestia transmit dosarul medical catre echipa medicala, obtin o propunere medicala initiala pe care o comunica pacientilor, le ofera acestora suport pentru deplasarea si cazare la Viena, si, de asemenea, ii insotesc in spital. Cei mai multi romani ajung la noi pentru o a doua opinie – second opinion – si tratamente medicale care nu sunt disponibile deloc sau nu la acelasi nivel de calitate in tara lor. Printre acestea se afla imunoterapia, cel mai modern tratament al cancerului, care deocamdata nu este disponibil in Romania.” a explicat dr. Walter Ebm, CEO Wiener Privatklinik.

Cele mai frecvente patologii oncologice in randul pacientilor care ajung la Wiener Privatklinik sunt cancerul de san – la femei si cancerul pulmonar, cel din urma avand o incidenta in crestere in randul populatiei generale. „Cererea ridicata pentru serviciile medicale oncologice se datoreaza tratamentelor inovatoare pe care spitalul nostru le ofera pacientilor, precum imunoterapia si terapia personalizata tintita, si echipei de experti oncologi de renume european la care acestia au acces in cadrul Centrului de Excelenta in Oncologie.” a declarat prof. univ. dr. Christoph Zielinski, coordonatorul acestui Centru al Wiener Privatklinik si unul dintre cei mai cautati medici de catre pacientii romani.

Romanii se mai duc la clinica din Viena pentru servicii de second opinion si check-up. Clinica le ofera pachete personalizate de investigatii, analize si consultatii pentru evaluarea completa a starii de sanatate, intr-o singura zi. Alte servicii medicale accesate de romani sunt serviciile de ortopedie, traumatologie si medicina sportiva si tratamentele pentru afectiuni cardiovasculare si ORL. Clinica are 9 centre medicale de competenta. In 2017, cifra de afaceri inregistrata a fost de 80 milioane de euro. Rata de ocupare a spitalului este –  potrivit declaratiilor oficialilor – de circa 85%, pacientii internationali reprezentand 45% din total. Aproximativ 3.000 de pacienti internationali sunt diagnosticati si tratati anual la WPK, dintre care 20% sunt romani. In 2017, peste 600 de pacienti romani s-au adresat spitalului pentru investigatii si tratamente, dublu fata de 2016. Spitalul functioneaza din 1871.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img