vineri, 29 martie, 2024

Romanii vor putea circula liber in Canada. VEZI DATA

Distribuie:

Publicat:

Canada intentioneaza sa elimine toate vizele pentru cetatenii romani si bulgari la 1 decembrie 2017, a anuntat luni ministrul canadian al imigratiei, John McCallum, intr-o declaratie preluata de Reuters

In urmatoarele luni, oficialii romani vor lucra cu omologii canadieni pentru a pregati o tranzitie de succes la regimul de calatorie fara vize si pentru a dezvolta aranjamentele in cadrul carora tarile noastre sa colaboreze mai bine in gestionarea oricaror tendinte negative in domeniul migratiei, daca acestea ar aparea. Asigurarea unei sustenabilitati pe termen lung pentru ridicarea deplina a vizelor reprezinta un obiectiv care este in interesul ambelor tari.

Obiectivul eliminarii vizelor pentru cetatenii romani care calatoresc in Canada a fost atins dupa un exercitiu diplomatic intens din partea Guvernului Romaniei, cu sprijinul europarlamentarului roman Sorin Moisa, in coordonare cu Comisia Europeana. De asemenea, un rol important pentru atingerea obiectivului eliminarii vizelor l-a avut implicarea cu resurse consistente la nivel tehnic a Ministrului de Interne roman, Dragos Tudorache si a Ministrului canadian al Imigratiei, John McCallum.

Premierul canadian Justin Trudeau si lideri eurpeni au semnat tratatul ce va intra in vigoare mai intai partial, la inceputul anului viitor, cu renuntarea la principalele taxe vamale.

Citeste si: Cand vom circula fara vize in SUA. Declaratiile ambasadorului Romaniei la Washington despre includerea in programul Visa Waiver

Semnarea CETA a devenit posibila dupa ce Belgia a fost in masura sa isi dea acordul. Parlamentul regiunii belgiene francofone Valonia a dat vineri unda verde, dupa ce blocase intreg procesul cu cateva zile inaintea incheierii.

Reprezentantul Permanent al Romaniei la UE, Luminita Odobescu, a semnat sambata Acordul Cuprinzator Economic si Comercial UE-Canada. Astfel, de la sfarsitul anului viitor, romanii vor scapa de vizele pentru Canada.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img