marți, 23 aprilie, 2024

Romgaz Mediaș și Liberty Galați au semnat un memorandum pentru proiecte de investiții greenfield

Distribuie:

Publicat:

Proiecte de investiții de tip greenfield cu o perioadă de implementare cuprinsă între 3,5 și 4 ani vor putea fi dezvoltate în urma semnării unui memorandum de înțelegere semnat miercuri între Romgaz Mediaș și Liberty Galați, anunță MEDIAFAX.

Memorandumul are în vedere înființarea unei societăți în comun, de tip „joint venture”, în perspectiva dezvoltării unor proiecte de investiții de tip greenfield, respectiv dezvoltarea unei unități de producere a energiei electrice pe baza de gaze naturale.

De asemenea, se vor dezvolta unități de producere a energiei electrice din surse regenerabile, folosind atât tehnologii eoliene cât și fotovoltaice.

Perioada de implementare a acestor proiecte de investiții va fi cuprinsă între 3,5 și 4 ani, în care ambele companii vor coopera și vor depune eforturi pentru ca proiectele de investiţii să devină realitate şi un model de bună practică în economia românească.

Proiectele de investiţii vor putea fi finanţate atât din capitaluri proprii, cât şi din surse externe prin compania de tip „join venture” care va căuta să atragă fonduri europene prin intermediul mecanismului de finanțare „Green Deal” și/sauprin intermediul schemelor de finantare disponibile în România.

”Continuăm, astfel, prioritățile Romgaz din strategia de dezvoltare pe termen lung prin care ne dorim sa diversificăm lanţurile de valorificare a gazelor naturale la nivel superior. Investiția este una importanta la nivel național și reprezintă un prim pas de poziționare a României pe harta Europei în producția de oțel verde”, a spus Adrian Volintiru, director general Romgaz.

La rândul său, Sanjeev Gupta, președintele Executiv al Alianței G.F.G., a declarat că pe baza acordului pe semnat, se va putea livra energia competitivă pe termen lung, necesară susținerii proiectului de a produce la Galați oțel cu o amprentă redusă de carbon.

”Nu am nicio îndoială că acest proiect va avea un mare succes și va pune Galațiul pe hartă, nu doar în Europa, ci la nivel global, ca o unitate de fabricare a oțelui cu conținut scăzut de carbon, durabil, pentru o nouă epocă, construită pentru generațiile următoare”, a afirmat Gupta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img