sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Rompetrol Rafinare a înregistrat o cifră de afaceri brută de aproape 3 miliarde de dolari, în primul semestru

Distribuie:

Publicat:

Rompetrol Rafinare a înregistrat, în perioada ianuarie – iunie 2022, o cifră de afaceri brută de aproape 3 miliarde de dolari, un profit operaţional (EBITDA) de circa 174,392 milioane de dolari şi un rezultat net pozitiv de 58,39 milioane de dolari.

Potrivit unui comunicat al companiei, remis vineri AGERPRES, indicatorii financiari sunt în creştere pe fondul evoluţiilor cotaţiilor internaţionale la materiile prime (ţiţei, componente bio etc.) şi produse petroliere, dar şi a marjelor de rafinare.

"În prima jumătate a anului, compania noastră a avut un rol important în stabilitatea aprovizionării cu carburanţi a clienţilor din România şi regiune, în ciuda influenţelor generate de situaţia din regiunea Mării Negre. Continuarea programului de investiţii, finalizarea lucrărilor programate de revizie în termenul estimat, alinierea rapidă a producţiei la cererea de produse petroliere, concentrarea pe continua îmbunătăţire a fluxurilor operaţionale şi a costurilor de producţie au susţinut atingerea acestor rezultate pozitive, în condiţii de maximă siguranţă, performanţă şi protecţie a mediului", a declarat Felix Crudu-Tesloveanu, directorul general al Rompetrol Rafinare, potrivit Agerpres.ro.

Astfel, în perioada ianuarie – iunie 2022, compania a înregistrat o cifră de afaceri brută de aproape 3 miliarde de dolari, un profit operaţional (EBITDA) de peste 174 de milioane de dolari şi un rezultat net pozitiv de 58,39 milioane de dolari.

Continaurea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img