miercuri, 27 martie, 2024

Romsilva intra sub amenintarile unui ONG: “Vom folosi toate parghiile legale disponibile pentru epurarea Romsilva si a Garzii Forestiere”

Distribuie:

Publicat:

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva anunta ca respinge amenintarile si presiunile organizatiei Agent Green, care, vineri, a organizat blocarea abuziva a unui drum public si controlul autovehiculelor care transportau legal lemne pentru foc.  

Potrivit unui comunicat al Romsilva, Gabriel Paun, presedinte Agent Green, a transmis Regiei Nationale a Padurilor un e-mail in care ameninta ca daca Regia nu ”recunoaste public” in 24 de ore ”greselile facute in ultimii 15 ani” va folosi ”toate parghiile legale disponibile pentru epurarea Romsilva si a Garzii Forestiere”.

“Respingem cu fermitate actiunile in forta si amenintarile, precum si diseminarea cu intentie a informatiilor false, considerand ca organizatiile non-guvernamentale nu trebuie sa blocheze deliberat drumurile publice, sa comunice informatii false, sa dispuna abuziv controlul autovehiculelor si a marfurilor transportate, substituindu-se organelor statului, si nici sa ameninte institutiile statului cu ‘epurari’”, se arata in document.

Activistii Agent Green au blocat, vineri, un camion care transporta legal lemne de foc pe DN 7C, in zona comunei Arefu din judetul Arges. Romsilva sustine ca activistii Agent Green au verificat in mod abuziv actele autovehiculului si au masurat cantitatea de lemn de foc transportata.

Totodata, Regia mentioneaza ca in cursul anului trecut, activisti ai organizatiei Greenpeace, cu sprijinul Romsilva, au efectuat o misiune de evaluare a padurilor virgine si cvasivirgine din zona Vidraru, studiile fiind depuse de aceasta organizatie la autoritatea centrala ce raspunde de silvicultura, pentru a fi analizate in vederea introducerii acestora in Catalogul National al Padurilor Virgine si Cvasivirgine.

“Organizatia Agent Green a difuzat, in data de 11 martie a.c., pe pagina sa de Facebook, si un fisier video cu imagini aeriene a unei suprafete de padure din zona Vidraru, sustinand ca respectiva suprafata s-a aflat in administrarea Romsilva, alt lucru complet fals, suprafata respectiva fiind retrocedata in cursul deceniului trecut”, se arata in documentul remis.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img