vineri, 26 aprilie, 2024

Rovana Plumb cauta impreuna cu reprezentantii COTAR solutii pentru eliminarea pirateriei auto

Distribuie:

Publicat:

Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a discutat, marţi, cu reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), despre modificarea cadrului normativ în vederea eliminării 'pirateriei' din transporturi, informează un comunicat al Ministerului Transporturilor, potrivit agerpres.ro.

Cele două părţi au mai abordat subiecte referitoare la prelungirea valabilităţii programului interjudeţean 2013-2019 pentru o perioadă de 4 ani, trecerea activităţii de "rent a car" la Autoritatea Rutieră Română (ARR) şi aplicarea, în cazul transportului rutier, a aceluiaşi regim al subvenţiei existent în transportul pe calea ferată, pentru elevi şi studenţi.

"Am văzut că aţi organizat o serie de proteste legate de iniţiativele legislative ale Ministerului Transporturilor, în special cele referitoare la 'pirateria' din transporturile rutiere. Din comunicarea dumneavoastră, am observat că, în prezent, doriţi să aveţi un dialog sincer şi constructiv cu reprezentanţii ministerului. Ceea ce vă propun eu este ca iniţiativa dumneavoastră să se concretizeze prin discuţii periodice şi identificarea unor soluţii la problemele semnalate. Răspunsul meu şi al Ministerului Transporturilor este că pentru fiecare dintre problemele ridicate trebuie să găsim soluţia legală care să permită atât dezvoltarea, în condiţii de concurenţă, a operatorilor români de transport cât şi asigurarea unui nivel de siguranţă şi confort pentru pasageri", a precizat ministrul Transporturilor.

Următoarea întâlnire cu reprezentanţii COTAR şi FORT va avea loc în data de 15 februarie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img