joi, 28 martie, 2024

Roxana, copila din Vaslui care mergea flamanda la scoala, ajutata de un profesor marinimos din Iasi

Distribuie:

Publicat:

Cazul Roxanei, eleva de 9 ani din Vaslui care mergea flamanda la scoala a ajuns in atentia unui cunoscut profesor iesean. 

Conf. univ. dr. Silviu Gurlui de la Facultatea de Fizica a Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) a pornit o mica campanie umanitara, fiind ajutat si de alte persoane generoase care au trimis pachete cu diverse produse alimentare si nealimentare. Acestea vor fi livrate personal vineri de catre profesorul Gurlui.

Copila a ajuns in atentia publicului dupa ce i-a fost luat un interviu in care a marturisit ca tot ce isi doreste e sa manance un piure cu carne si ca uneori, de foame ce ii este, i se face rau. 

Roxana Pruteanu viseaza sa ajunga medic. Ea face parte dintr-o familie cu probleme financiare si mai are patru frati. Sapte suflete locuiesc intr-o casa micuta, traind de pe o zi pe alta. Din cauza saraciei, cel mai mare dintre frati, un adolescent de 16 ani, a renuntat la scoala. Singurii bani cu care incearca familia sa supravietuiasca vin din ajutorul social de 600 lei si alocatia copiilor de 328 lei. 

Daca doriti sa-i ajutati, adresa familiei Pruteanu este: destinatar Cristina si Vasile Pruteanu, sat Puscasi, comuna Puscasi, judetul Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img