marți, 16 aprilie, 2024

Rușii dau semnalul că vor bombarda spitale: Ucrainenii, acuzați că plasează arme grele în unități medicale din Odesa și alte orașe

Distribuie:

Publicat:

Rușii acuză că formațiuni armate ucrainene au plasat arme grele în unitățile medicale din Kramatorsk, Lysichansk, Slavyansk și Odesa. Acest lucru a fost anunțat miercuri de șeful Centrului Național de Control al Apărării din Federația Rusă, generalul-colonel Mihail Mizintsev.

„În Kramatorsk, Republica Populară Donețk, policlinica nr. 3 (strada Vasili Stus) de pe teritoriul adiacent are un număr mare de vehicule blindate și artilerie”, a declarat Mizintsev, care conduce sediul central rus de coordonare interdepartamentală pentru răspuns umanitar în Ucraina.

Potrivit acestuia, o unitate a Forțelor Armate ale Ucrainei se află, de asemenea, pe teritoriul spitalului nr. 1 al orașului Lisichansk, în apropiere se află vehicule blindate și poziții de tragere a artileriei.

Pe teritoriile dispensarului antituberculoză și ale spitalului central al orașului Slaviansk, formațiunile ucrainene au echipat poziții de tragere, au amplasat sisteme de artilerie și de rachete cu lansare multiplă, susține oficialul rus.

„În Odesa, în clădirea dispensarului oncologic (strada Nezhdanova), unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au echipat o fortăreață. Toți pacienții, inclusiv cei grav bolnavi, au fost expulzați din instituția medicală”, a adăugat Mizintsev, potrivit agenției ruse Tass.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img