marți, 23 aprilie, 2024

Rușii se răzbună pentru atacurile de pe propriul teritoriu – Alertă aeriană în mai multe regiuni ucrainene, pentru a treia oară într-o zi

Distribuie:

Publicat:

O alertă aeriană a fost emisă pentru a treia oară în această zi în regiunile ucrainene Harkov, Poltava, Sumi și Dnipropetrovsk, precum și în părțile controlate de Kiev din regiunea Zaporojie, se arată pe harta online a Ministerului ucrainean al Apărării.

Conform acestor date, alarma a fost declarată aproape simultan – la ora 19:12.

Alerta în aceste regiuni este declanșată pentru a treia oară joi, după ce anterior a fost declarată în jurul orelor 16.00 și 18.00.

Forțele armate ruse au început să lovească infrastructura ucraineană la 10 octombrie, la două zile după atacul de pe podul din Crimeea, despre care autoritățile ruse au spus că a fost susținut de serviciile speciale ucrainene. Loviturile au vizat instalații energetice, de apărare, militare și de comunicații din întreaga țară.

În urma grevelor din 15 noiembrie, prim-ministrul ucrainean Denis Șmigal a declarat că aproape jumătate din sistemul energetic al țării a fost scos din funcțiune. În decembrie, Volodimor Zelenski a declarat că în prezent este imposibil să se restabilească complet sistemul energetic ucrainean.

Conitnuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img