vineri, 19 aprilie, 2024

Rudel Obreja ajunge din nou în fața judecătorilor / Când a fost stabilit primul termen!

Distribuie:

Publicat:

Pentru a fi sigur că nu va fi săltat de acasă de poliție în momentul în care vor expira cele trei luni de întrerupere a pedepsei, Rudel Obreja a deschis un nou proces, în care a solicitat prelungirea perioadei.Rudel Obreja este așteptat în fața judecătorilor săptămâna viitoare, pentru a-și susține cauza și pentru a demonstra, din nou, că boala gravă de care suferă nu poate fi tratată în sistemul penitenciar. La finele lunii iulie, Obreja a obținut o întrerupere a pedepsei pe o perioadă de trei luni, așa că, pentru a fi sigur că se va încadra în acest interval, deținutul a făcut din timp cererea, în speranța că va obține o hotărâre favorabilă, pentru a-și continua tratamentul.

Despre starea de sănătate a lui Rudel Obreja, soția acestuia declara, recent, la România TV: „Înainte de toate, este foarte bine că nu se mai află sub paza gardienilor, aşa are parte de un act medical complet. A început chimioterapia, există reacţii adverse puternice, vărsături, căderea părului. Va continua pe o perioadă lungă de-acum încolo. Eram stresată pentru că situația lui medicală era delicată şi încă este şi avea nevoie de toată îngrijrea pe care nu o putea avea sub pază. Plus deplasările trebuiau aprobate. Sunt alături de el zilnic, stau cu el, soțul meu este între spitale şi casă, este la spital în cea mai mare parte a timpului. Acum s-a externat după o intervenție chirurgicală, viața lui curge între spitale şi medici”.
 

În luna iulie, instanța a admis cererea de întrerupere a pedepsei, pe o perioadă de trei luni. „Admite cererea de întrerupere a executării pedepsei închisorii în cuantum de 5 ani, aplicată prin sentinţa penală nr. 181 din 28.03.2017, pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală; formulată de petentul OBREJA RUDEL,(date); deţinut în PENITENCIARUL BUCUREŞTI JILAVA. Dispune întreruperea executării pedepsei închisorii în cuantum de 5 ani, aplicată petentului OBREJA RUDEL, prin sentinţa penală nr. 181 din 28.03.2017, pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, în baza căreia s-a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 50 din 5.06.2018; pentru o perioadă de 3 luni. Pe durata întreruperii executării pedepsei, petentul OBREJA RUDEL trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a ROMÂNIEI decât în condiţiile stabilite de instanţă; b) să ia legătura, în termen de 24 de ore, de la punerea în libertate, cu Inspectoratul General al Poliţiei Bucureşti pentru a fi luat în evidenţă şi a stabili mijlocul de comunicare permanentă cu organul de supraveghere, precum şi să se prezinte la instanţă ori de câte ori este chemat; c) să nu îşi schimbe locuinţa situată în Bucureşti, str. …, Sector 2, fără informarea prealabilă a instanţei care a dispus întreruperea; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme; e) să se prezinte, de îndată, după punerea în libertate; la unitatea sanitară la care urmează să facă tratamentul”, au decis magistrații.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img