vineri, 19 aprilie, 2024

Rusia a inceput razboiul! Bombardamente devastatoare!

Distribuie:

Publicat:

Fortele Democratice Siriene (FDS), o alianta arabo-kurda sprijinita de Washington care lupta impotriva gruparii Statul Islamic in Siria, au acuzat sambata Rusia, aliat al regimului de la Damasc, ca le-a bombardat pozitiile din provincia Deir Ezzor din estul tarii, relateaza AFP si Reuters, conform agerpres.ro. 

Departamentul Apararii Statelor Unite a confirmat bombardamentul aviatiei ruse asupra unei pozitii la est de Eufrat. Rusia stia ca in zona respectiva sunt stationate efective ale FDS si consilieri din partea coalitiei internationale, a mentionat Pentagonul. In randul personalului militar al coalitiei nu s-au inregistrat victime, dar au fost raniti cativa luptatori din FDS, mai precizeaza o declaratie oficiala. 

Este pentru prima data cand Fortele Democratice Siriene afirma ca au fost tinta raidurilor aeriene rusesti. FDS a acuzat in trecut regimul sirian ca le-a bombardat pozitiile in provincia vecina Raqqa.

Sambata, raiduri aeriene rusesti si ale regimului de la Damasc au vizat FDS in provincia Deir Ezzor, ultima provincie aflata in mainile gruparii Statul Islamic in Siria, unde au loc ofensive separate ale regimului si fortelor FDS pentru a alunga organizatia jihadista. Ofensiva fortelor guvernamentale siriene sprijinite de aviatia rusa se concentreaza pe orasul Deir Ezzor, capitala provinciei. 

FDS, o alianta de luptatori arabi si kurzi sprijiniti de aviatia americana, urmareste sa-i alunge pe jihadisti din estul provinciei; capitala se afla in vest. 

“Fortele noastre au fost vizate in aceasta dimineata (sambata) de un atac lansat de fortele aeriene rusesti si de cele ale regimului sirian in zona industriala”, la nord-est de orasul Deir Ezzor, a informat FDS intr-un comunicat. “Sase dintre luptatorii nostri au fost raniti”, se precizeaza in comunicat. 

“In momentul in care fortele noastre obtin victorii importante impotriva SI in Raqqa (nord) si in Deir Ezzor (…), unele parti incearca sa impiedice avansul trupelor noastre”, a acuzat FDS, referindu-se la fortele regimului sirian si aliatul lor Rusia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img