vineri, 19 aprilie, 2024

Rusia acuza NATO de tensionarea situatiei din Siria

Distribuie:

Publicat:

Tensiunile din Siria sunt generate de activitatile Aliantei Nord-Atlantice, acuza Igor Konasenkov, purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii, citat de site-ul agentiei TASS.

“Tensiunile din Siria, aflate in crestere, au la origine actiuni ale Aliantei Nord-Atlantice”, a afirmat Igor Konasenkov, reactionand la afirmatiile secretarului general NATO, Jens Stoltenberg, care a acuzat ca raidurile ruse efectuate in Siria submineaza eforturile de pace.

“Inainte de initierea operatiunilor ruse in Siria, tari membre NATO actionau in aceasta tara si pretindeau de trei ani ca eliminau teroristi internationali”, a declarat Igor Konasenkov.

“Si, in tot acest timp, nimeni din Occident nu se gandise sa lanseze negocieri de pace pentru Siria. Asteptau doar prabusirea tarii, dupa scenariul aplicat in Libia, unde aceleasi state NATO au vrut sa implementeze democratia occidentala…”, a ironizat oficialul rus.

Libia este in stare de anarhie incepand din 2011, cand o revolta sustinuta de NATO a provocat inlaturarea regimului Muammar Kadhafi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img