News Flash:

Rusia acuza SUA si UE ca vor sa submineze festivitatile din 9 Mai de la Moscova

18 Martie 2015
1706 Vizualizari | 1 Comentarii
Statele Unite ale Americii si "nucleul agresiv al UE"' desfasoara actiuni in vederea minimizarii participarii unor lideri europeni la festivitatile din 9 mai de la Moscova, prilejuite de victoria in Al Doilea Razboi Mondial, a declarat marti seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, informeaza agentia de presa Unian.

'In ceea ce priveste participarea tarilor europene, asupra acesteia se rasfrang actiunile pe care le desfasoara in prezent americanii si nucleul agresiv al UE. Insa, in Europa sunt destui cei care inteleg importanta viitoarelor festivitati de la Moscova, nu doar pentru a pastra memoria celor care au aparat Europa si pacea, ci si pentru a asana atmosfera care se inregistreaza in prezent pe continentul nostru, pentru a nu admite o noua schisma astazi', a spus Lavrov, in timpul reuniunii comitetului organizatoric.

Seful diplomatiei ruse a precizat ca la parada militara din 9 mai de la Moscova vor fi prezenti presedintele Cehiei si Ciprului, premierii Slovaciei si Greciei, precum si lideri ai Islandei, Macedoniei, Muntenegrului, Serbiei, Norvegiei si Bosniei-Hertegovina.

'O importanta deosebita pentru zadarnicirea campaniei antirusesti o are acordul cancelarului german Angela Merkel de a veni la Moscova (vizita planificata pentru 10 mai). Parametrii concreti ai participarii sale la aceste festivitati sunt in curs de precizare', a subliniat Lavrov.

Ministrul de externe al Rusiei a anuntat ca invitatii pentru festivitatile din 9 mai de la Moscova au fost trimise liderilor a 68 de tari, precum si ai ONU, UNESCO, Consiliului Europei si UE.

'Pana in ziua de ieri (luni, 16 martie), participarea a fost confirmata de liderii a 26 de tari, precum si ai UNESCO si Consiliului Europei', a spus Serghei Lavrov.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1106 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045756 (s)