vineri, 26 aprilie, 2024

Rusia amenință România în mod direct: ‘Trupele speciale ale Federației Ruse sunt gata oricând să oprească în Odesa’

Distribuie:

Publicat:

Rusia va riposta militar imediat, dacă soldații ruși de menținere a păcii din regiunea transnistreană vor fi blocați pe Nistru. Declarația aparține oficialului rus, Viktor Bondarev, președintele comitetului federal al Adunării federale ruse, citat de Eadaily.ru, arată Unimedia.info.

Potrivit generalului, forțele de menținere a păcii ruse din regiunea transnistreană sunt singura garanție de menținere a păcii în regiune.

„În tot acest timp, România, membră NATO, nici măcar nu încearcă să ascundă planurile sale de agresiune. O altă parte interesată în proces este Ucraina. Din 2014 se discută activ despre opțiunile pentru o blocadă militară a forțelor de menținere a păcii rusești. Președintele pro-occidental al Moldovei, Maia Sandu, care a anunțat public un astfel de plan, a primit noi ași în acest sens, odată ce a câștigat majoritatea în Parlament”, a subliniat Bondarev.

Potrivit senatorului rus, venirea la putere a forțelor pro-europene din Republica Moldova oferă NATO o șansă reală de a „înțepa Rusia” foarte tangibil, atât politic, cât și militar. La fel și memorandumul privind înființarea unui „trio asociat” dintre Moldova, Ucraina și Georgia, calificat drept un instrument de presiune al NATO împotriva Rusiei.

„Fără sprijinul direct al armatei NATO, nici România, nici Ucraina nu ar risca să blocheze armata rusă. NATO, având în vedere escaladarea situației, lucrează serios la această opțiune”, afirmă Bondarev.

El afirmă că această „strategie a alianței nu este un secret pentru Federația Rusă” și țara este pregătită.

„Blocada militară a forțelor de menținere a păcii este un act de agresiune directă. În acest caz, Rusia va pleda pentru o imediată deblocare. Trupele speciale ale Federației Ruse sunt gata oricând să oprească în Odesa – un coridor bun nu doar spre regiunea transnistreană, dar și o bună oportunitate pentru problema Donbas”, a concluzionat Viktor Bondar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img