joi, 18 aprilie, 2024

Rusia anunță că nu oprește gazul în Europa dacă începe războiul: ‘Rusia nu a dat niciodată vreun motiv de îndoială privind seriozitatea sa’

Distribuie:

Publicat:

Kremlinul a respins temerile că Rusia ar putea închide robinetul de gaz către Europa în cazul unor sancţiuni din cauza consolidării trupelor sale la graniţa cu Ucraina, informează DPA, relatează Agerpres.

''Rusia şi-a îndeplinit impecabil obligaţiile din tratat în cele mai dificile momente de confruntare între Est şi Vest'', a declarat luni la Moscova purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei Interfax.

Vezi si: Presa germană: România a propus sancțiuni economice împotriva Rusiei

''Rusia nu a dat niciodată vreun motiv de îndoială privind seriozitatea sa''.

Kremlinul a răspuns astfel unor informaţii din presa europeană potrivit cărora ar putea fi iminentă o îngheţare a furnizării de gaze. Peskov a catalogat aceste informaţii drept ''isterie'' şi ''insinuări''.

Context

Occidentul a ameninţat Moscova cu consecinţe în cazul în care Rusia invadează Ucraina, dar Rusia neagă că are astfel de planuri, în ciuda acumulării de trupe.

În Germania, şeful Comisiei pentru afaceri externe din Bundestag, Michael Roth, a declarat pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung că, dacă Occidentul va impune sancţiuni, livrările de gaze din Rusia ar putea fi ''puse în pericol''.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img