marți, 19 martie, 2024

Rusia dă mână liberă Chinei în Afganistan! Serghei Lavrov asigură: ‘Ne confundați cu americanii’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a vorbit într-un interviu acordat agenției rusești INTERFAX despre criza din Afganistan. Oficialul rus a afirmat că Moscova nu se gândește la o invazie a Afganistanului. Delarațiile acestuia sunt făcute înainte de întâlnirea avută de talibni cu oficialii chinezi, de la care talibanii caută sprijin în consolidarea puterii în regiune.

„Nimeni nu vorbește despre greve vizate pe teritoriul Afganistanului și nimeni nu se gândește nici măcar la vreo invazie a Afganistanului. Ne confundați cu americanii sau cu experiența pe care am 'adus-o' din vremurile sovietice. Avem o opinie puternică în societatea noastră despre necesitatea de a asigura securitatea frontierelor noastre și de a crea condiții pentru ca securitatea tuturor celorlalte țări să fie asigurată prin acordurile lor interne în cadrul ideologiei naționale.

Ca parte a continuării contactelor noastre cu privire la Afganistan, în formatul Rusia-China-SUA (la care se alătură Pakistanul) și în alte formate, sunt gata să ajute la calmarea situației și schimbului de informații despre starea reală a lucrurilor de la fața locului din Afganistan.

Informațiile pe care le primim prin bazele noastre sunt deținute și de aliații noștri și sunt implicați direct în procesele de negociere. Aceste informații pot fi utile pentru toți cei care vor să ajute cu adevărat pentru pace. Până acum, nimeni nu a realizat o astfel de împăcare. Negocierile politice, sponsorizate în mod activ de americani, nu au avut succes. Vor continua, după cum înțeleg eu. Acest lucru este deja bun. Colaborează – da, schimbă informații – da, dar nu mai mult”, a punctat Serghei Lavrov.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img