vineri, 29 martie, 2024

Rusia e mobilizeaza masiv pentru asediul Alepului

Distribuie:

Publicat:

Rusia a inceput CEA MAI MARE MOBILIZARE MILITARA de la sfarsitul Razboiului Rece si intentioneaza sa puna capat conflictului din Siria pana la scrutinul din SUA, au avertizat oficiali NATO.

Navele militare ruse observate in largul coastelor Norvegiei transporta bombardiere care se vor alatura probabil asaltului final asupra orasului sirian Alep in urmatoarele doua saptamani, a declarat miercuri un diplomat NATO de rang inalt agentiei Reuters, pe baza unor informatii furnizate de serviciile occidentale.

Armata norvegiana a difuzat miercuri fotografii facute de avioane de supraveghere in care apare o flota de nave de razboi rusesti navigand in apele internationale in largul coastelor Norvegiei si care s-ar indrepta spre Siria, relateaza Reuters.  Fotografii ale navelor, care includ portavionul Amiral Kuznetov si crucisatorul purtator de rachete Piotr Veliki, au fost facute luni in apropierea Insulei Andoya din nordul Norvegiei.

Un purtator de cuvant al serviciilor de informatii militare norvegiene a declarat ca fortele armate ale tarii sale difuzeaza in mod frecvent astfel de fotografii, in timp ce potrivit ziarului VG, care-l citeaza pe generalul Morten Haga Lunde, sef al serviciilor, opt nave surprinse in aceste imagini “vor juca probabil un rol in lupta decisiva pentru Alep”.  Agentia oficiala de presa rusa TASS a anuntat in iulie, citand o sursa, ca Amiral Kuznetov va lua parte la operatiunea rusa in Siria din octombrie pana in ianuarie. Vasul de razboi va transporta 15 avioane de lupta Su-33 si MIG-29K si mai mult de 10 elicoptere Ka-52K, Ka-27 si Ka-31, afirmase agentia de stat, aminteste Reuters.

Rusia, care il sustine pe presedintele sirian Bashar al-Assad cu o campanie aeriana impotriva rebelilor, inclusiv la Alep, a declarat fortelor armate norvegiene ca navele de razboi erau in drumul lor spre Marea Mediterana, potrivit mass-media norvegiene.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img