vineri, 29 martie, 2024

Rusia incepe operarea la intreaga capacitate a doua noi termocentrale in Crimeea

Distribuie:

Publicat:

Rusia a decis ca din 18 martie să înceapă operarea la întreaga capacitate a două noi termocentrale construite în Crimeea, relatează miercuri agenţia Reuters, care susţine că a obţinut această informaţie de la cinci surse familiare cu aceste planuri, potrivit agerpres.ro.

Termocentralele construite la Sevastopol şi Simferopol, date parţial în exploatare anul trecut, au ajuns în anul 2017 în centrul unui scandal internaţional după ce compania germană Siemens a afirmat că autorităţile ruse au transferat clandestin în Crimeea turbine fabricate de această societate, fiind astfel încălcate sancţiunile impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei după anexarea peninsulei ucrainene.

Conform aceloraşi surse, evenimentul ar urma să coincidă cu o posibilă vizită a preşedintelui Vladimir Putin în Crimeea, odată cu marcarea a cinci ani de la anexarea acesteia.

Compania rusă Technopromexport, care este constructorul acelor termocentrale, a refuzat să comenteze. Nici Kremlinul nu a reacţionat deocamdată, notează Reuters.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img