joi, 28 martie, 2024

Rusia intampina presiuni uriase din partea Frantei dupa atacurile din Siria: “Sa speram acum ca vor intelege”

Distribuie:

Publicat:

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a afirmat ca, dupa dupa loviturile aeriene occidentale din Siria, Rusia este cea care trebuie acum sa faca presiuni asupra aliatului sau Bashar Al-Assad pentru gasirea unei solutii la criza politica, relateaza AFP, scrie agerpres.ro. 

''Sa speram acum ca Rusia intelege ca, dupa riposta militara (…), trebuie sa ne unim eforturile pentru a promova un proces politic in Siria care sa permita o iesire din criza. Franta este disponibila pentru a se ajunge aici'', a declarat el intr-un articol in Journal du dimanche, estimand ca cel care blocheaza acest proces ''este Bashar Al-Assad insusi'' si ca Rusia trebuie ''sa faca presiuni asupra lui''.

In opinia sefului diplomatiei franceze, prima etapa indispensabila este ''de a incepe cu un armistitiu care sa fie intr-adevar respectat de aceasta data, cum cer rezolutiile Consiliului de Securitate '' al ONU. 

SUA, Franta si Regatul Unit au atacat militar Siria in noaptea de vineri spre sambata, pentru a pedepsi regimul de la Damasc, pe care il considera responsabil de presupuse atacuri chimice impotriva unor civili din saptamana precedenta. 

Parisul estimeaza ca loviturile aeriene trebuie sa permita relansarea procesului de negocieri in cadrul ONU, in timp ce regimul sirian este pe cale de a obtine victoria militara si diferitele negocieri diplomatice sunt paralizate.

CITESTE SI: Marturiile unui reporter, martor al atacului din Siria: „Am auzit foarte clar cum rachetele survolau cerul spre tintele guvernamentale siriene”

Un reporter al postului CBS, martor al atacului din Siria, a descris atmosfera traita acolo.

„Am auzit foarte clar cum rachetele survolau cerul spre tintele guvernamentale siriene. Umaream conferinta de presa a presedintelui american, Donald Trump, cand a inceput atacul. Sunetul produs era asemanator cu cel al tunetelor.

Brusc, cerul s-a luminat puternic si am putut observa foarte clar rachetele. In momentul imediat urmator am putut auzi si reactia armatei regimului Al-Assad. Am inteles, potrivit televiziunii de stat siriene, ca apararea antiaeriana ar fi doborat 13 rachete ale aliatilor”, declarat Seth Doane pentru BBC.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img