joi, 25 aprilie, 2024

RUSIA interzice importul de sare din UE si Ucraina

Distribuie:

Publicat:

Decretul emis de Guvernul rus privind interdictia importului de sare (inclusiv sare alimentara) din tarile care au impus sanctiuni Rusiei a intrat marti in vigoare si vizeaza 26 de tari cu exporturi de sare in valoare de 424.300 de tone in luna august 2016, sau 40,2% din volumul total al livrarilor, transmite Itar Tass, potrivit Agerpres.

In paralel, producatorii rusi au promis ca vor majora productia si vor substitui importurile. Aproape toti participatii de pe piata interna de sare au subliniat ca Rusia are rezerve mari de sare si poate substitui complet importurile. De exemplu, cel mai mare producator de sare din Rusia, Russol, a anuntat ca si-a majorat volumul productiei in 2016 cu 15%. ‘Compania noastra este capabila sa substituie intregul volum al importurilor in Rusia’, a declarat directorul comercial de la Russol, Alexey Bulychev.

Potrivit Ministerul rus al Agriculturii, ponderea tarilor vizate de masurile adoptate de Moscova este egala cu 17,8% din totalul livrarilor de sare alimentara in Rusia in 2015, precum si 63,9% din livrarile de sare tehnica. Necesarul Rusiei de sare alimentara se ridica la 1,3 milioane de tone, iar in cazul sarii tehnice la aproximativ patru milioane ed tone pe an. In fiecare an, Rusia produce 3,6 milioane tone de sare dar companiile rusesti au potentialul de a-si majora productia la 6,1 milioane tone pe an.

In luna august 2014, Rusia a restrictionat importurile de produse alimentare din mai multe tari occidentale, care l-a randul lor au introdus sanctiuni pentru rolul Moscovei in criza din Ucraina. In luna august a acestui an, Rusia a prelungit embargoul alimentar pana la finele lui 2017, iar in luna septembrie a inclus si sarea pe lista produselor care sunt interzise sa fie importate in Rusia.

sursa:agerpres.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img