miercuri, 24 aprilie, 2024

Rusia negociază cu talibanii pentru arme americane abandonate, în valoare de 7 miliarde de dolari, pe care să le folosească în Ucraina

Distribuie:

Publicat:

Potrivit unor informații publicate de ziarul britanic The Sun, președintele rus Vladimir Putin supraveghează negocierile cu talibanii pentru a obține echipamente militare pe care SUA le-au lăsat în Afganistan, în schimbul armelor rusești și a unei posibile recunoașteri a guvernului grupului terorist.

Ziarul citează canalul Telegram General SVR, potrivit căruia Rusia vrea să folosească echipamentele militare americane deținute de talibani pentru a-și consolida forțele din Ucraina. General SVR este un canal anonim despre care se crede că este condus de un fost general-locotenent al Serviciului rus de informații externe (SVR).

General SVR susține că este "scris de membri pensionați și activi ai serviciilor secrete și de informații din mai multe țări, persoane care au fost direct implicate, au supervizat sau au controlat operațiunile, care au avut și au acces la informații de încredere".

Potrivit generalului SVR, "Putin supraveghează negocierile cu talibanii pentru recunoașterea guvernului taliban."

"Liderii ruși oferă un schimb major de arme și echipamente militare."

Continuarea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img