News Flash:

Rusia pregătește în mod agresiv summit-ul Putin-Biden - Amenințările Kremlinului

1 Iunie 2021
290 Vizualizari | 0 Comentarii
media 162128262767551700

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, luni, în contextul criticilor preşedintelui american Joseph Biden, că va transmite "semnale neplăcute" Statelor Unite, în următoarele zile, evocând disensiuni asupra agendei summitului prezidenţial programat în iunie, norează Mediafax.

Duminică, preşedintele SUA, Joseph Biden, a declarat că va aborda probleme privind situaţia drepturilor omului în Rusia la întâlnirea cu omologul său rus, Vladimir Putin, programată la Geneva. "Mă voi întâlni cu preşedintele Vladimir Putin peste aproximativ două săptămâni, la Geneva, şi îi voi transmite clar că noi nu vom sta degeaba permiţându-i că încalce drepturile", a afirmat Joseph Biden, citat de CNN.

În replică, Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, a declarat luni că perspectivele asupra agendei pentru summitul din 16 iunie nu coincid. "Agendele Statelor Unite şi Rusiei nu coincid, dar, în mod tradiţional, noi suntem pregătiţi să reacţionăm la orice problemă evocată de partea americană. Din nefericire, disponibilitatea reciprocă este observată din ce în ce mai rar", a afirmat Serghei Riabkov, citat de agenţia Tass.

Oficialul rus a avertizat că, în următoarele zile, Rusia va transmite o serie de "semnale neplăcute". "Americanii trebuie să pornească de la premisa că un număr de semnale din partea Moscovei vor fi neplăcute pentru ei, inclusiv în următoarele zile, iar aici nu mă refer la summit, nu ştiu cum se va derula", a subliniat Serghei Riabkov.

Relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia sunt afectate de o serie de probleme. Washingtonul acuză Moscova de ingerinţe electorale şi atacuri cibernetice, de nerespectarea drepturilor disidenţilor, de susţinerea regimului din Belarus şi a insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei. La rândul său, Rusia acuză SUA şi NATO de intensificarea prezenţei militare în Europa de Est.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1005 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031497 (s)