vineri, 19 aprilie, 2024

Rusia REACTIONEAZA dupa desfasurarea de forte ale NATO in Romania! Forte militare trimise la granita tarii

Distribuie:

Publicat:

Rusia ia atitudine la ultimele miscari de trupe ale NATO in Romania. Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a declarat ca “Rusia va consolida capacitatile militare ofensive in Districtul militar sudic in scopul neutralizarii amenintarilor la adresa sigurantei nationale”.

“In actualele circumstante, Rusia este nevoita sa adopte masuri simetrice pentru eliminarea amenintarilor emergente la adresa securitatii nationale, sa aplice masuri cu rolul descurajarii strategice si sa consolideze capacitatile de lupta in Districtul militar sudic”, a declarat miercuri Serghei Soigu, potrivit Mediafax.

Potrivit ministrului rus al Apararii, citat de site-ul agentiei Tass, 16 avioane militare americane si britanice au fost trimise cu statut permament in Romania incepand din aprilie.

Anul acesta, Statele Unite au efectuat peste 130 de misiuni aeriene de recunoastere in zona frontierelor sudice ale Rusiei. In plus, a argumentat Serghei Soigu, exercitii militare de amploare organizate de NATO au fost efectuate recent in partea de vest a Marii Negre.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img