News Flash:

Rusia someaza Romania

4 Iunie 2015
1642 Vizualizari | 0 Comentarii
Rusia va intra in razboi in cazul in care fortele de mentinere a pacii din regiunea transnistreana vor fi atacate de catre Romania.

Postul oficial al Armatei Federatiei Ruse, Zvezda TV, vorbeste miercuri despre un posibil atac romanesc in Transnistria. "Atacarea nerecunoscutei republici transnistrene este serios discutata in Romania", afirma Zvezda TV, citandu-l pe analistul politic Ernest Vardanean.

"In conducerea Romaniei exista doua opinii privind posibilitatea unei interventii in Moldova si Transnistria", sustine analistul. "Premierul Ponta e de-a dreptul nerabdator sa gaseasca o provocare care sa-i permita sa trimita trupe in Moldova. Presedintele Klaus Iohannis este mai moderat, deoarece Angela Merkel l-a convins personal sa nu faca nimic inca. Cuvantul cheie este inca", a mai spus Vardanean.

Potrivit lui Vardanean, "Romania si Occidentul nu exclud un scenariu militar", care nu ar ingrijora insa Moscova.

Rusia nu va putea evita razboiul

O declaratie asemanatoare a facut si vicepresedintelui Dumei de Stat, Serghei Jelezneak, in cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune din Moscova. "Daca trupele de mentinere a pacii vor fi atacate, Rusia nu va putea evita razboiul, iar regimul de la Kiev va cadea. Astfel, consecintele politicii distrugatoare pe care a promovat-o Kievul vor cadea pe umerii nostri.  Daca noi vom intra in razboi, atunci invingatorul va trebui sa raspunda pentru tot", a precizat vicepresedintele Dumei de Stat a Rusiei, citat de publika.md.

Serghei Jelezneak mai spune ca atacul ar putea veni din partea Kievului. Totodata, el considera ca desemnarea fostului presedinte al Georgiei, Mihail Saakasvili, in functia de guvernator al regiunii Odesa este o provocare la adresa Rusiei.

Conflictul din regiunea transnistreana a fost planificat de mai mult timp si poate fi transpus in realitate. Acolo sunt mai mult de 160 de mii de cetateni rusi. Este vorba si despre angajamentele noastre internationale. Anume in aceasta situatie, Saakasvili, in 2008, a decis sa omoare oameni. El deja nu mai are ce pierde.

De cealalta parte, directorul de programe militare al unui centru de cercetari din Kiev, Nicolai Sungurovski a declarat ca Rusia ar putea ataca Ucraina din directia frontierei administrative cu Transnistria.

Transnistria poate inarma peste 50.000 de rezervisti

Transnistria isi poate inarma peste 50.000 de soldati aflati in rezerva. Declaratia a fost facuta de expertul militar, general-maiorul rus Victor Kravtov, transmite TIRAS. Potrivit declaratiilor sale, in cazul in care situatia de la frontiera transnistreana se va agrava, timp de 10-15 zile Tiraspolul va putea mobiliza pana la 50.000 de soldati aflati in rezerva, asta constituind circa cinci infanterii motorizate.

Mai mult decat atat, primele doua infanterii pot fi formate in cinci-sapte zile. Armament si tehnica militatara pentru a asigura militarii este destula. "Avand o asemenea putere militara, Transnistria a putea face fata pericolului venit atat din partea Ucrainei, cat si a Moldovei", mentioneaza expertul.

Situatia va fi alta daca in conflinct se va implica si Romania, in spatele careia se afla fortele NATO. Insa intr-un asa caz, nici Rusia nu va sta de o parte, dat fiind faptul ca in regiune se afla armata rusa, voluntari si un depozit de armament militar destul de mare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038917 (s)