joi, 28 martie, 2024

RUSINE PSD ! „SPUMA” POLITICII A TAIAT ALOCATIA COPIILOR VASLUIENI

Distribuie:

Publicat:

Camera Deputatilor a respins, marti, propunerea legislativa initiata de PNL privind majorarea la 200 lei a cuantumului alocatiei de stat pentru copii, informeaza Agerpres.        

Votul negativ a aparut dupa ce Comisia pentru munca a propus respingerea initiativei legislative pentru modificarea art.3 alin.(1) din Legea nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, “intrucat masurile propuse implica cheltuieli bugetare suplimentare, iar initiatorii nu precizeaza sursele financiare necesare”.       

Politicieni vasluieni au votat asa cum le-a dictat partidul. Unii dintre acestia au fost absenti ( deputatul PSD Adrian Solomon si Irinel Stativa) in timp ce Ana Birchall – a votat „ da” pentru respingerea propunerii Bratienilor. Daniel Olteanu ( PNL) si Corneliu Bichinet ( PMP) au dat voturi negative. Surpriza a venit din partea „ baiatului cu rucsac” , Mihai Botez ( USR) care a votat precum social-democratii. Explicatia acestuia sfideaza logica si calculul matematic, chiar si cel politic.  
 
“Cu totii ne dorim conditii mai bune pentru copiii din Romania, pentru elevi. Vrem sa aiba rechizite mai bune, vrem sa aiba haine, vrem sa aiba alimentatie mai buna. Hai sa ne asiguram ca acei bani din alocatie vor merge catre aceste directii. Haideti sa regandim un alt proiect care sa urmareasca o mai buna eficienta a cheltuielilor. USR va vota impotriva acestui proiect, dar incurajeaza elaborarea unui proiect care sa urmareasca o cheltuire mai eficienta”, a declarat  Botez pentru Hotnews.                                                                                                                 

Camera Deputatilor nu  a respins vara aceasta proiectul de lege prin care  parlamentarii si-au dublat salariile. Atunci nu  au mai fost cheltuieli bugetare suplimentare?

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img