News Flash:

RUSINE !Sotii DAN si Nicoleta BORDEIANU, au fost trimisi in judecata

9 August 2015
6447 Vizualizari | 9 Comentarii
Deputatul traseist, Dan BORDEIANU, reprezentat al grupului PSD, a fost trimis in judecata. Procurorii de la Parchetul General au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata celor doi soti, DAN si NICOLETA BORDEIANU. Acestia sunt acuzati de savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Si-au batut joc de lucrari

Potrivit rechizitoriului, in realizarea unui proiect avand ca obiect executarea, finalizarea si intretinerea lucrarii „Alimentarea cu apa si amenajare poduri si podete in localitatile Deleni, Zininca, Bulboaca”, au fost comise o serie de infractiuni de abuz in serviciu si fals, relativ la executarea si plata unor lucrari aferente proiectului, derulate in contextul perfectarii unui contract intre primaria comunei Deleni reprezentata de primarul Vasile Zamfir si SC Ecoloc SRL Husi, al carei administrator era Nicoleta Bordeianu, iar director Dan Bordeianu.

Procurorii sustin ca, lucrarile finantate integral din fondurile publice, aveau ca finalitate imbunatatirea conditiilor de trai ale locuitorilor arondati unei arii rurale, prin oferirea posibilitatii alimentarii cu apa potabila a gospodariilor.

„Inculpatul Bordeianu Dan a participat din partea SC Ecoloc SRL, in calitate de director (calitate in care a semnat si un act aditional), la derularea lucrarilor mentionate anterior figurand ca delegat pe un numar de opt facturi fiscale emise de executant, care au fost introduse in circuitul financiar contabil si prezentate pentru plata primarului comunei Deleni, judetul Vaslui, inculpatul Zamfir Vasile, care, cu incalcarea atributiilor de serviciu, a semnat ca bun de plata 17 facturi fiscale si tot atatea ordine de plata. Ulterior, acestea au fost decontate, desi lucrarile nu au fost conforme cu proiectul si nu au fost finalizate, fiind prejudiciat astfel bugetul de stat cu suma de aproximativ 4.000.000 lei”, se arata in rechizitoriu.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:
  • DAN BORDEIANU (deputat), BORDEIANU NICOLETA si CIOBANU MITICA sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata;
  • ZAMFIR VASILE sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata;
  • MELINTE IOAN si DOBREA PAUL ANDREI sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la abuz in serviciu si fals in inscrisuri oficiale;
  • BOT PARASCA sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la abuz in serviciu si fals intelectual;
  • ROMAN TANASE si DANDES SANDU sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la abuz in serviciu.
  • In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea situatie de fapt:

 In realizarea unui proiect avand ca obiect executarea, finalizarea si intretinerea lucrarii „Alimentarea cu apa si amenajare poduri si podete in localitatile Deleni, Zininca, Bulboaca”, au fost comise o serie de infractiuni de abuz in serviciu si fals, relativ la executarea si plata unor lucrari aferente proiectului, derulate in contextul perfectarii unui contract intre primaria comunei Deleni reprezentata de inculpatul Zamfir Vasile (primar) si S.C. E. S.R.L. Husi, al carei administrator era inculpata Bordeianu Nicoleta, iar director Bordeianu Dan.

Dupa cum atesta insasi denumirea proiectului, lucrarile finantate integral din fondurile publice, aveau ca finalitate imbunatatirea conditiilor de trai ale locuitorilor arondati unei arii rurale, prin oferirea posibilitatii alimentarii cu apa potabila a gospodariilor; nu pot fi ignorate nici consecintele nefaste in planul protectiei si interventiei  in caz de incendiu, de vreme ce din cauza nerespectarii proiectului, nu a fost executat niciun hidrant, nicio cismea si nici nu exista rezerve de apa.

 Astfel, inculpatul Bordeianu Dan a participat din partea S.C. E. S.R.L., in calitate de director (calitate in care a semnat si un act aditional), la derularea lucrarilor mentionate anterior figurand ca delegat pe un numar de 8 facturi fiscale emise de executant, care au fost introduse in circuitul financiar contabil si prezentate pentru plata primarului comunei Deleni judetul Vaslui, inculpatul Zamfir Vasile, care, cu incalcarea atributiilor de serviciu, a semnat ca bun de plata 17 facturi fiscale si tot atatea ordine de plata. Ulterior, acestea au fost decontate desi lucrarile nu au fost conforme cu proiectul si nu au fost finalizate, fiind prejudiciat astfel bugetul de stat cu suma de aproximativ 4.000.000 lei.

 Din probele administrate a mai rezultat ca inculpatul Melinte Ioan a semnat, alaturi de inculpatii Zamfir Vasile si Bordeianu Nicoleta (administrator al S.C. E. S.R.L) situatiile de lucrari in baza carora s-a efectuat plata celor 17 facturi fiscale anterior mentionate, iar in calitate de reprezentant atestat al societatii executante (diriginte de santier) a nesocotit dispozitiile Legii nr. 10/1995 privind calitatea in constructii, prin omisiunea deliberata de verificare si avizare a modificarilor aduse proiectului pe parcursul efectuarii lucrarilor, cu consecinta generarii in mod nelegal a unor costuri suplimentare din fondurile alocate de guvern.

Totodata, probatoriul administrat in cauza a relevat faptul ca inculpatul Bot Parasca, prin incalcarea atributiilor de serviciu, a intocmit si semnat cele 17 ordine de plata ce au stat la baza achitarii celor 17 facturi emise de S.C. E. S.R.L, in contextul mai sus prezentat, iar inculpatii Dobrea Paul Andrei si Ciobanu Mitica au participat din partea aceleiasi societati ca ingineri cu 7, respectiv 10 angajati in subordine la derularea lucrarilor ce nu erau conforme cu proiectul si nu au fost finalizate.

In ceea ce-l priveste pe inculpatul Dandes Sandu, procurorii au retinut ca acesta, in calitate de secretar al comunei Deleni, nu a indeplinit sau a indeplinit defectuos actele la care era obligat potrivit dispozitiilor legale privind administratia publica locala, contrasemnand mai multe documente, sprijinind astfel emiterea unor hotarari de consiliu local nelegale, cu efectul perfectarii contractului evocat si plata nelegala a sumelor de bani aratate, in lipsa contraprestatiilor impuse de act si legea aplicabila.

In vederea recuperarii prejudiciului adus bugetului de stat, procurorii au dispus masuri asiguratorii instituindu-se sechestru asupra bunurilor imobile si mobile apartinand inculpatilor.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

 

 


dan bordeianu bordeianu nicoleta ciobanu mitica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (9)

Afaceristul  | #3068
Pe cand demisia?
Dan MARIAN  | #3069
E prietenul meu ! Lasati-l in pace !
vecinul de viol  | #3070
As vrea sa vad daca acest individ are bunul simt sa isi dea pur si simplu demisia. RUSINE DOMNULE DEPUTAT ! V-am ales ca sa ne puteti fura? Va multumim.
viorel  | #3071
in sfarsit pateste ceva si escrocul asta
iftene  | #3072
un model de ales in viata . va mutlumesc domnule deputat . ma gandeam sa agresez sexual o tanara si sa o ars si cu tigara.. ce ziceti?
Violatorul  | #3074
Nu mai sperati sa vedeti demisia.Sunt inzestrati cu tot ce trebuie ca sa nu renunte usor la privilegii.
Acei cetateni care au votat aceasta creatura s-au documentat inainte sau au pus botu" la uleiul expirat?
dop  | #3075
Ti se infunda drumurile?Ori pe asta ai fost nevoit sa o scoti ca sa nu intri cu altceva,huh?
functionarul  | #3077
Poate mai veniti pe la primarul din Husi. Sa i fie frica oare de cuvintele dvs?
Adauga comentariu

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044756 (s)