miercuri, 24 aprilie, 2024

S-a aprobat o noua lege! Se schimba buletinele tuturor romanilor!

Distribuie:

Publicat:

Guvernul a aprobat in sedinta de astazi un proiect de lege pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii privind evidenta persoanelor si actele de identitate ale cetatenilor romani prin care se asigura premisele necesare punerii in circulatie a unui nou document de identificare electronic, potrivit stiripesurse.

Cartea electronica de identitate (CEI) va permite titularului autentificarea in sisteme informatice ale Ministerului Afacerilor Interne si in sisteme informatice ale altor institutii publice sau private, precum si utilizarea semnaturii electronice, in conditiile legii. CEI va facilita astfel accesul cetateanului la diverse servicii electronice (bancare, fiscale, sociale, financiare etc.), cu efecte majore privind simplificarea relatiei cu autoritatile publice, cresterea calitatii si accesibilitatii serviciilor publice.

CEI va respecta cerintele Comisiei Europene privind securizarea documentelor in contextul combaterii terorismului, al migratiei ilegale, al traficului de droguri si de persoane, cartile de identitate actuale fiind realizate cu tehnologie din anii ’90.

Noul document de identificare va oferi cetatenilor garantii suplimentare de securitate, iar institutiilor de drept public sau privat, certitudinea ca persoana care prezinta actul de identitate este titularul datelor de identificare inscrise pe respectivul document.

Proiectul de lege aprobat astazi prevede posibilitatea cetateanului de a opta pentru eliberarea unei carti electronice de identitate, cu sau fara imaginea impresiunilor papilare a celor doua degete aratatoare, sau a unei carti de identitate simple, fara CIP. In cazul minorilor, la solicitarea parintilor sau a reprezentatilor legali, se introduce posibilitatea eliberarii unei carti de identitate simpla sau electronica, indiferent de varsta copilului

CEI va permite, printre altele, autentificarea in Platforma informatica a sistemului public al asigurarilor sociale de sanatate pentru a dovedi calitatea de asigurat a titularului. Noul document de identitate nu va contine date medicale, ci doar datele de identificare ale titularului. Cardul de sanatate isi inceteaza valabilitatea in momentul emiterii catre titular a unei carti electronice de identitate. Pentru persoanele care nu vor solicita eliberarea unei carti electronice de identitate, se vor emite in continuare carduri de sanatate, in aceleasi conditii din prezent.

Decizia Guvernului va pune iar pe jar pe extremistii ortodocsi care vad in aceasta masura un pas premergator instaurarii dictaturii mondiale sub conducerea lui Antihrist care se va folosi de cipuri pentru a inrobi populatia lumii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img