sâmbătă, 20 aprilie, 2024

S-a deschis și al patrulea centru de vaccinare anti-Covid-19 din Bârlad

Distribuie:

Publicat:

Primarul municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, de marti, 13 aprilie, în localitate a fost deschis publicului cel de-al patrulea centru de vaccinare anti-Covid-19.

Acesta este amplasat în incinta Cinematografului „Victoria”, a fost avizat de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui, este complet funcțional și lucrează exclusiv cu vaccin Pfizer. Chiar de la primele ore ale dimineții, de când și-a început activitatea, noul centru s-a bucurat de adresabilitate crescută din partea celor care doresc să își inoculeze vaccinul. Până la ora 12.00, deja 12 persoane au primit prima doza, capacitatea maximă de vaccinare a centrului fiind de 71-72 de persoane zilnic.

„Este un lucru bun că cetățenii municipiului nostru s-au mobilizat chiar din prima zi de funcționare și că s-au înscris pe platforma de vaccinare în număr destul de mare. Am înțeles că deja rezervările sunt făcute la capacitate maximă până la sfârșitul acestei săptămâni. Mulțumim conducerii Spitalului „Elena Beldiman” și medicilor acestei unități care au răspuns la apelul nostru de a participa la campanie. Dar, avem certitudinea că și alți medici se vor alătura eforturilor comune de luptă împotriva acestei boli și că astfel fluxurile de vaccinare nu se vor întrerupe, centrele locale având nevoie în continuare de personal necesar bunei desfășurări a campaniei de vaccinare”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

De menționat că, la fel ca și în cazul celorlalte trei centre din municipiu (Sala de sport de la Școala gimnazială „Episcop Iacov Antonivici”, Centrul de de revitalizare corporală și loisir și UM 01458 – Regimentul 52 Artilerie Mixtă „G-ral Alexandru Tell”), programările se fac exclusiv pe platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img