joi, 25 aprilie, 2024

S-a descoperit una din posibilele cauze ale AUTISMULUI: infecţia cu un virus foarte comun

Distribuie:

Publicat:

Un studiu recent arata ca femeile infectate cu virusul herpetic activ in timpul primelor saptamani de sarcina au sanse mari sa nasca un copil care in decursul anilor ar putea fi diagnosticat cu autism, spun cercetatorii.

Oamenii de stiinta sustin ca riscul nu este produs de infectie, in mod direct, deoarece aceste infectii sunt in mod obisnuit fatale. In acelasi timp ei sugereaza ca dezvoltarea neuronala poate fi afectata de reactivarea infectiei la mamele care au o inflamatie in apropierea uterului.
“Consideram ca raspunsul imunologic al mamei la virusul herpetic (HVS 2) ar putea distruge centrii nervosi ai fatului, crescand riscul aparitieie autismului,” declara principalul autor al studiului Milada Mathic, cercetator in cadrul Institutului de Sanatate Publica din Norvegia, conform Descopera.ro.

Herpesul genital este o infectie foarte raspandita care se transmite in mod normal prin intermediul sexului neprotejat. Dupa ce este tratat, virusul HSV 2 traieste inactiv in celulele nervoase.

Cercetatorii au incercat sa descopere legatura dintre infectie si riscul dezvoltarii autismului, concentrandu-se pe cinci boli infectioase cunoscute impreuna sub denumirea de agenti ToRCH ( toxoplasma gondii, virusul rubeolei, citomegalovirus si ambele tipuri de herpes). Acestia au analizat probe de sange de la 412 de mame ale caror copii au fost diagnosticati cu tulburari din spectrul autismului (TSA) si 463 de ale caror copii nu au fost diagnosticati cu TSA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img