joi, 25 aprilie, 2024

S-a facut dreptate! Criminalii politistului din Viseul de Jos, condamnat la inchisoare PE VIATA. Vezi sentinta

Distribuie:

Publicat:

Tomoioaga Ioan Aurelian si Tomoioaga Marius Ovidiu, cei doi frati acuzati de uciderea politistului din Viseul de Jos, au fost judecati si condamnati, in cursul zilei de astazi, 20 februarie,  la pedeapsa inchisoarii pe viata, sentinta fiind pronuntata de catre magistratii Tribunalului Maramures.

“Va aducem la cunostinta ca Tribunalul Maramures s-a pronuntat cu privire la cauza nr. 1416/100/2017, avand ca obiect infractiunea de omor calificat comisa la data de 4 ianuarie 2017, la sediul Postului de Politie Viseu de Jos, asupra victimei Nistor Gheorghe, sef de post.

Astfel, prin sentinta penala nr. 28/20.02.2018, ambilor inculpati, T.I.A. si T.M.O, li s-a aplicat pedeapsa detentiunii pe viata, pedeapsa complementara a interzicerii pe o perioada de 5 ani a drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, d si h Cod penal si pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, d si h Cod penal pe perioada executarii pedepsei.

S-a mentinut masura arestului preventiv aplicata acestora si s-a dedus din pedeapsa retinerea lor pe o durata de 24 de ore, din 06.01.2017 pana la 07.01.2017, si arestul preventiv incepand cu data de 07.01.2017, la zi.

In baza art. 25 alin.1 Cod procedura penala coroborat cu art. 1391 alin.2 Cod civil, inculpatii au fost obligati, in solidar, la plata catre partea civila D. A., a sumei de 5.000 euro reprezentand daune pentru prejudiciul moral suferit, iar in temeiul art. 25 Cod procedura penala coroborat cu art. 1381 alin.1 si 2 Cod civil, la plata, in parte, a despagubirilor civile catre I.P.J. Maramures.

Instanta a luat act de renuntarea la pretentiile civile formulate de catre partile civile N. M. (mama victimei), N. M. (sotia victimei), N. A. (fiul victimei) si N. M. A. (fiul victimei).

S-a dispus pastrarea pana la ramanerea definitiva a cauzei a mijloacelor materiale de proba, bunuri apartinand victimei sau condamnatilor, care vor fi ulterior restituite, distruse sau arhivate impreuna cu dosarul.

De asemenea, s-a dispus plata, din fondurile Ministerului Justitiei, a sumei de cate 360 lei reprezentand onorariile de aparatori desemnati din oficiu.

Inculpatii au fost obligati la plata sumei de cate 53.000 lei, cheltuieli judiciare in favoarea statului.

Mentionam ca hotararea nu este definitiva, aceasta putand fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, arata comunicatul transmis de Biroului de informare si relatii publice al Tribunalului Maramures.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img