vineri, 19 aprilie, 2024

S-a facut DREPTATE! E-ON a fost amendat cu 10 milioane de euro pentru ca a umflat facturile

Distribuie:

Publicat:

Furnizorul de energie E-ON a fost amendat cu 10 milioane de euro in Marea Britanie pentru ca incarca facturile clientilor sai in mod repetat cu servicii inexistente sau cu taxe ilegale. Plata amenzii a fost dictata de catre regulatorul de pe piata de energie din Regatul Unit, OFGEM, dupa ce s-a constatat ca E-ON a fost implicata in mod repetat in pacalirea clientilor sai prin practici abuzive.

Autoritatile britanice au descoperit ca foarte multi clienti ai E-ON au platit sume mult prea mari, facturile lor fiind adesea incarcate cu servicii inexistente sau ilegale. E-ON nu se afla la prima amenda de acest tip platita in Marea Britanie, compania mai fiind implicata si in luna noiembrie a anului 2012, atunci cand a fost nevoita sa plateasca o amenda de peste 2,3 milioane de Euro, pentru fapte asemanatoare.

Potrivit OFGEM, numarul clientilor britanici pagubiti de E-ON este de numarul zecilor de mii. Multi dintre britanicii tepuiti de catre compania germana au incercat sa gaseasca alti furnizori de energie si au fost surprinsi cand cei de la E-ON le-au cerut taxe impuse pentru debransare de la reteaua lor, taxe considerate ilegale de catre autoritatile britanice.

In luna mai 2014 E-On a mai fost amendata de catre autoritatile britanice pentru vanzari neconforme de energie cu suma de peste 15 milioane de Euro, fiind considerata de catre specialistii in domeniu cea mai mare amenda platita vreodata de pe piata de servicii de profil din Marea Britanie.

E-ON „activeaza” si pe piata de energie din Romania, fiind prezenta atat in vestul tarii cat si in regiune de Nord-Est a Moldovei. Oare cat de mult a furat E-ON si din buzunarele romanilor?

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img