miercuri, 27 martie, 2024

S-a stins din viață un important istoric din România! Avea 56 de ani

Distribuie:

Publicat:

A plecat în eternitate, la vârsta de 56 de ani, unul dintre cei mai importanţi istorici ai României.   S-a născut pe 27 septembrie 1965 la Mileanca, în județul Botoșani. Reputat istoric, heraldist și genealogist, cu o apreciată și recunoscută activitate de muzeograf la Muzeul de Istorie a Moldovei, în cadrul Complexului Muzeal National "Moldova" Iași.

 

A absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, cu specializare în istoria medievală românească. Examenul de diplomă a fost susţinut în sesiunea iunie 1993, cu nota 10, lucrarea de diplomă ("Ţinutul Iaşilor în Evul Mediu"), fiind coordonată de prof. univ. dr. Ioan Caproşu, un alt ilustru intelectual cu rădăcini botoșănene (născut pe 26 august 1934, în comuna Mitoc, din județul Botoşani). În anul 2006, Sorin Iftimi devine doctor în istorie, la Facultatea de Istorie-Filosofie-Geografie a Universităţii din Craiova, cu teza Curtea Doamnei în Moldova şi Ţara Românească (XV-XIX). Începând din anul 1995 și până în anul 1999 activează ca muzeograf la Complexul Muzeal Naţional Moldova Iaşi. 

 

Desfășoară o importantă activitate de cercetător la Centrul de Istorie şi Civilizaţie Europeană Iaşi, din decembrie 2008 devenind muzeograf grd. I, la Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal „Moldova” Iaşi. Studiul minuțios, perseverența în cercetare și perspicacitatea unei gândiri predispuse la cercetare au fost atributele unui profesionist prin excelență.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img