vineri, 29 martie, 2024

S-a stins din viață unul dintre liderii Revoluției de la Timișoara. “Șocul plecării sale este copleșitor”

Distribuie:

Publicat:

A plecat dintre noi unul dintre liderii Revoluției de la Timișoara care în urmă cu doar două săptămâni își sărbătorise ziua de naștere. Moartea sa a fost un șoc pentru familie și pentru toți cei care l-au cunoscut. Potrivit apropiaților săi, Claudiu Iordache fusese diagnosticat greșit.

S-a stins din viață revoluționarul Claudiu Iordache

Vestea cu privire la trecerea sa în neființă a fost dată de către familia revoluționarului Claudiu Iordache, pe rețelele de socializare. Nimănui nu îi vine să creadă că acesta s-a stins din viață. În urmă cu doar două săptămâni, el și-a sărbătorit ziua de naștere și povestea cu familia ce planuri are pentru viitor.

Claudiu Iordache lucra la mai multe cărți pe care urma să le publice în perioada următoare. Cel care a fost unul dintre liderii Revoluției de la Timișoara s-a stins din viață în preajma sărbătorilor de iarnă pe care le iubea încă de mic copil. Anul acesta nu a mai apucat să se bucure de Crăciun, alături de familia sa.

Cei rămași în urma lui sunt în stare de șoc. Ei spun că revoluționarul ar fi trăit și acum dacă medicii care s-au ocupat de el i-ar fi pus un diagnostic corect și i-ar și administrat un tratament corect.

Ar fi putut fi în viaţă în acest moment dacă aceia chemaţi în ajutorul vieţii lui ar fi pus un diagnostic corect, urmat de un tratament salvator. Dacă empatia, umanitatea le-ar fi condus paşii pe drumul salvării unei vieţi. Din nefericire, nu a fost să fie aşa. Şi el a plecat, a anunțat pe Facebook, familia lui Claudiu Iordache.

 

Cum s-a remarcat Claudiu Iordache la Revoluția de la Timișoara

Claudiu Iordache a fost unul dintre liderii Revoluției de la Timișoara care s-a opus inițial punctului 8 al Proclamației, din luna martie a anului 1990, care propunea lustrația. La acea vreme el și cei care i-au împărtățit părerea considerau că acel punct era strict împotriva lui Ion Iliescu, dar peste ani a admis că ar fi trebuit să susțină punctul 8 al Proclamației.

Despre Claudiu Iordache se știe și că a fost parlamentar în Adunarea Constituantă (1990-1992), prim-vicepreşedinte al Frontului Salvării Naţionale (1990-1991), precum şi consilier de stat la Preşedinţia României, în 2004, în mandatul de preşedinte al lui Ion Iliescu.

În perioada 2004-2018, Claudiu Iordache a ocupat funcția de director general al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img