joi, 28 martie, 2024

Ultima tura de teren a fostului profesor Mihai Balan. Cortegiul mai apoi s-a indreptat spre cimitir in aplauzele celor prezenti – FOTO

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Decesul profesorului Mihai Balan, la doar 58 de ani, a fost o pierdere grea pentru familia sa, pentru mediul educațional și fotbalistic din zona Hușului. Sambata, 27 ianuarie, după oficierea ceremoniei religioase la Biserica "Sfântul Dumitru", din municipiul Huși, cortegiul funerar s-a îndreptat spre Stadionul Municipal Huși, unde, după un simbolic tur de teren al mașinii funerare purtând trupul neînsuflețit al profesorului, numeroasa asistență a aplaudat minute în șir ieșirea de pe stadion a acestuia.

Nicusor Darabana, un artist talentat din municipiul Husi, cu numeroase valietatii artistice, a compus un set de versuri emotionante in memoria profesorului Mihai Balan, care a trecut recent in nefiinta. In aceste versuri, Darabana descrie moartea lui Mihai Balan ca pe o pierdere imensa pentru comunitatea din Husi .

Versurile sale evoca imaginea unui vultur care zboara departe, luand cu el un spirit nobil si generos, si fac referire la rolul lui Mihai Balan ca tata si mentor pentru generatiile de tineri din Husi care au venit dupa el. Ele sunt o marturie a impactului pe care l-a avut profesorul Balan asupra vietii si carierei lui Darabana si a multor alti tineri din Husi.

La înmormântarea lui Mișu Balan

Azi a zburat un vultur dintre noi, / Noi care temple aburcam pe umăr; / Noi care aripi ne făceam din foi / Și extrăgeam poeme dintr-un număr. / El, cel mai nobil dintre noi s-a dus, / Purtând pe suflet palme de culoare… / Pe urmele părintelui apus, / Ca fluviul care se revarsă-n mare. / Tată și fiu, în drum spre elizeu, / A cedrilor coroane ce domină, / Își vor găsi un punct de apogeu, / Ca dreptele secante în lumină… / Huși… alb 28 ianuarie 2023 Nicușor Darabană

————————

UPDATE: Venind în întâmpinarea celor ce vor să-și ia ramas bun de la cel care a fost profesorul Mihai Balan. Trupul neinsufletit este depus la Capela Bisericii Sfantul Dumitru din strada Stefan Cel Mare din din municipiul Huși. Ceremonia de înmormântare va avea loc sâmbătă, 28 ianuarie, la ora 13:00. Ceremonia de înmormântare va avea loc sâmbătă, 28 ianuarie, la ora 13:00. Este posibil ca intreg cortegiul funerar sa opreasca in fata Stadionului Municipal Husi, un loc care l-a iubit nețărmurit, în semn de omagiu.

Stirea initiala :Indragitul profesor de educatie fizica si sport din municipiul Husi, Mihai Balan, s-a stins in aceasta dimineata de 24 ianuarie 2023, in ciuda eforturilor cadrelor medicale husene care l-au resuscitat . Mihai Balan avea varsta de 58 de ani si suferea de mai multi ani de o afectiune la plamani care ii tot facea probleme. Acesta era o persoana blanda si implicata in tot ceea ce inseamna suflarea fotbalistica si sportiva a Husului . El insusi a fost jucator al generatiei Steaua Mecanica Husi .

Dumnezeu sa il ierte !

Vom reveni cu detalii despre locul unde va fi depus si ziua înmormântării .

 

" Cata tristete…..

Din pacate, o veste extrem de trista zguduie sportul husian, profesorul nostru drag, Mihai Balan "Mimi", ne-a parasit in aceasta dimineata.

Suntem fara cuvinte si in acelasi timp mult mai saraci!

Ramas bun prieten, om, profesor si suflet drag…..sa fii sigur ca nu te vom uita niciodata!

Condoleante familiei indurerate!

Dumnezeu sa te odihneasca in Imparatia Sa! " este mesajul postat de Asociatia Clubul Sportiv Huşana

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img