joi, 28 martie, 2024

Sănătate și energie în timpul iernii: TOP 6 alimente pe care ar trebui să le consumi zilnic

Distribuie:

Publicat:

Există alimente care pot fi deosebit de benefice pentru organismul nostru. Acestea sunt cele care ar trebui să predomine în meniul nostru, pentru a ne simți bine și a fi sănătoși și energici. Astăzi vă vom spune care sunt cele şase alimente pe care ar trebui să vă concentrați și poate să le mâncați în fiecare zi.

1.Nucile

Nucile sunt foarte benefice, deși unele dintre ele pot fi deosebit de bogate în calorii. 10 nuci sunt suficiente pentru a te satura, deoarece sunt bogate în grăsimi omega 3, vitamina E și proteine. O mână de nuci pe zi va reduce riscul de boli de inimă, va întări sistemul imunitar și va avea grijă de o digestie bună.

2.Fructe mici

Fructele mici precum afinele și zmeura sunt foarte benefice organismului. Sunt hrănitoare și au efecte antiinflamatorii. Dacă veți consuma afine și căpşuni, nu vă veți îngrășa, și în același timp veți beneficia necesarul de fibre, vitamine, potasiu și acid folic.

3.Mere

Merele sunt dintre cele mai sănătoase fructe. Mulți oameni de știință susțin că un măr pe zi ne poate proteja de toate bolile, deoarece este o sursă de antioxidanți care protejează celulele de o serie de boli, inclusiv cancerul. Nu le îndepărtați coaja, deoarece conține de fapt toți nutrienții necesari.

4. Ciocolata neagră

Spre surprinderea multora, ciocolata neagră este unul dintre alimentele pe care le putem mânca în fiecare zi. Ei bine, nu vorbim despre un întreg baton de ciocolată, ci mai degrabă de o bucată pe zi. Alege ciocolata care conține 70% cacao și în acest fel îți poți proteja inima de colesterolul care i-ar dăuna.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img