sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Sănătate într-o ceașcă de cacao: Îți ferește inima de boli cauzate de stres

Distribuie:

Publicat:

Consumul crescut de flavanoide, care se găsesc în alimente precum ceaiul verde, cacaua, strugurii negri și merele, ar putea oferi protecție în fața evenimentelor cardiovasculare induse de stresul mental.

Potrivit unor cercetări realizate la Universitatea din Birmingham, aportul mare de flavanoide, un grup de molecule care apar în mod natural în fructe și legume, ar putea proteja consumatorii de evenimente cardiovasculare induse de stres mental, cum ar fi accident vascular cerebral, boli de inimă și tromboză.

Echipa de cercetare a descoperit că vasele de sânge au reușit să funcționeze mai bine în timpul stresului mental când oamenilor li s-a administrat o băutură din cacao conținând niveluri ridicate de flavanoide decât atunci când au băut un lichid care nu conținea aceste substanțe naturale.

Atunci când funcționează eficient, endoteliul, o membrană subțire de celule care acoperă inima și vasele de sânge, ajută la reducerea riscului de boli vasculare periferice, accident vascular cerebral, boli de inimă, diabet, insuficiență renală, creștere a unor tumori, tromboză și boli infecțioase virale severe.

Flavonoidele îmbunătățesc fluxul sangvin în timpul perioadelor de stres

Este cunoscut faptul că stresul mental poate avea un efect negativ asupra funcției vaselor de sânge. În acest context, o echipă de cercetători de la Universitatea din Birmingham a examinat efectele flavanoidelor din cacao asupra modificărilor induse de stres asupra funcției vasculare, iar concluziile au fost publicate în revista științifică Nutrients, scrie doc.ro.

S-a constatat, explică cercetătorii, că aportul de cacao, aliment bogat în flavanoide, poate fi o strategie dietetică eficientă pentru a reduce tulburările temporare ale funcției endoteliale după stresul mental și pentru a îmbunătăți, de asemenea, fluxul sangvin în timpul episoadelor stresante.

Continuarea pe exquislr.o

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img